Ainutlaatuinen teräslogistiikkakonsepti mahdollistaa tehokkaan laivanrakennuksen Rauman telakalla

Logistikas-yhtiöiden teräksen logistiikka- ja esikäsittelypalvelut tukevat laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructionsin (RMC) materiaalitarpeita Rauman telakalla. Logistikas vastaa RMC:n teräsmateriaalien hankinnasta tärkeänä osana telakkayhtiön kumppaniverkostoa.

Logistikas Oy:n Rauman telakan yksikönpäällikkö Markus Viitanen

Huolellisesti suunnitellun aikataulun mukaisesti saapuva teräsmateriaali tarkastetaan, puretaan kuljetusyksiköstä, varastoidaan ja dokumentoidaan. RMC:n terästuotannon ja Logistikas-yhtiöiden integroidut tietojärjestelmät takaavat saumattoman prosessin aina keräilypyynnöstä alkaen. Tuotteet keräillään varastosta ja toimitetaan valmiiksi linjaston viereen, minkä jälkeen työvaiheet vaihtelevat riippuen siitä, onko materiaalit esikäsitelty vai ei.

– Valmiiksi maalatut teräsmateriaalit syötetään suoraan tuotantoon esikäsittelylinjaston ohi. Maalaamattomat, esikäsittelemättömät teräslevyt ja muotoraudat syötetään linjastoon, jossa ne pestään, kuivataan, raepuhalletaan ja konepohjamaalataan. Tämän jälkeen esikäsitellyt teräkset nostetaan linjastolta tuotantohalliin, RMC:n jatkojalostukseen, kertoo Logistikas Oy:n Rauman telakan yksikönpäällikkö Markus Viitanen.

Sitoutuneet kumppanit mahdollistavat toiminnan jatkuvan kehittämisen

Logistikas-yhtiöiden kesällä 2019 Rauman kaupungilta hankkiman esikäsittelylinjaston koneet ja laitteet yhdessä yhtiön vahvan hankintaosaamisen kanssa tarjoavat RMC:lle ainutlaatuisen kokonaispalvelun materiaalin hankinnasta ja logistiikasta aina tuotantoon saakka.

Käytettävä teräsmateriaali saapuu telakka-alueelle kuorma-autoilla, junavaunuilla, merikonteilla ja laivalla. Telakka-alueelle saapuvaa junaraidetta kunnostetaan ja korvataan uudella yhteensä yli 300 metriä. Logistikas on yhdessä RMC:n ja aluetta hallinnoivan Seaside Industry Parkin kanssa uudistamassa junaraidetta, jonka rakennus on jo hyvässä vauhdissa. Ensimmäinen terästä kuljettava juna saapuu telakalle uutta raidetta pitkin maaliskuussa 2020.

– Kantavina ajatuksina uudistuksessa ovat nopeammat kuljetukset ja lyhyemmät toimitusmatkat, joilla saadaan toimintaan joustavuutta ja ympäristölle vähemmän kuormitusta. Junaraiteen uudistusprojekti mahdollistaa sen, että teräslevyä voidaan hankkia kilpailukykyisesti myös Suomesta, jolloin projekti tukee myös suomalaista työtä, Markus Viitanen iloitsee.

RMC julkaisi 27.2.2020 aiesopimuksen kahdesta uudislaivasta australialaisen TT-Line Companyn kanssa. Laivojen rakentaminen alkaa vuonna 2021 ja niiden valmistuminen sijoittuu vuosille 2022 ja 2023. Yhdessä aiemmin solmittujen laivanrakennussopimusten kanssa tämä tarkoittaa kysyntää useammaksi vuodeksi Logistikas-yhtiöiden teräslogistiikka- ja muille palveluille.

Lisätietoja antaa:

Fill out my online form.
Use Wufoo templates to make your own HTML forms.