Blogi: Logistiikka on luottamusbisnestä

Kirjoittaja Toni Brigatti on Logistikas Oy:n toimitusjohtaja

Niin kuin kaikessa yhteistyössä, myös logistiikkapalveluiden tuottamisessa luottamus on avainasemassa. Varastologistiikkansa palveluna ostava asiakas luovuttaa viimeisen kosketuksen omiin tuotteisiinsa ennen niiden lähettämistä lopulliselle asiakkaalle.

Tämä on herkkä kohta, jossa kaiken pitää mennä aikataulullisesti, merkintöjen ja pakkausteknisten ominaisuuksien kannalta sekä lähetyksen sisällön suhteen täysin oikein.

Nuoren, aloittelevan yrityksen ehkä suurin kynnys onkin voittaa asiakkaan luottamus, kun merkittävät referenssit vielä puuttuvat. Hieman kärjistäen: toisinaan asiakkaat ajattelevat, että kukaan muu ei osaa käsitellä heidän tuotteitaan asiaankuuluvasti.

Luottamus ja sen mukanaan tuoma vastuunkanto on kunnia-asia. Vastuu ei ole taakka vaan ansaitun luottamuksen ylin ilmentymä.

Logistikas Oy:n henkilökunta juhlisti äskettäin yhtiön 20-vuotista taivalta. Vietimme hienon tilaisuuden meren rannalla Raumalla perinteisin menoin. Palvelemme edelleen aivan yhtiön alusta asti olleita asiakkaitamme ja vuosien saatossa olemme onnistuneet kasvattamaan yhtiötä tavoitteiden mukaisesti. Tästä on kiittäminen molemminpuolista luottamusta.

Logistikas on siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että olemme saaneet tehdä yhteistyötä laajalti muun muassa ydinvoimalan, telakan, puolustusvoimien ja vaativien teknologiateollisuuden asiakkaiden kanssa. Meidän ei enää vuosiin ole tarvinnut todistella osaamistamme. Suuret kiitokset asiakaskunnallemme luottamuksesta!

Itsellänikin alkaa olla jo koeaika takana (15 vuotta). Tästä on hyvä jatkaa.