Eläkepäivät Espanjan auringon alla

Pitkän uran Logistikaksen palveluksessa tehnyt Terho Haapajärvi aloittaa ansaitut eläkepäivät. Edessä on muutto Espanjaan. Menneistä vuosista on jäänyt lämpimät muistot, joihin on mukava palata Välimeren auringossa.

Terho Haapajärvi vastaa puhelimeen muuttolaatikoiden keskeltä. Työn alla on tavaroiden pakkaamista, sillä hän muuttaa Torreviejaan yhdessä vaimonsa kanssa.

– Jään virallisesti eläkkeelle toukokuun alussa, mutta olen pitänyt helmikuun alkupuolelta lähtien lomia, pekkasia ja liukumia pois. Vielä ei ole oikein ehtinyt asettua kunnolla eläkeläisen rooliin, kun on ollut tätä muuttoprojektia, Haapajärvi kertoo.

Kaakkois-Espanjassa Alicanten maakunnassa sijaitseva Torrevieja on Haapajärvelle tuttu paikka, sillä hän on viettänyt kaupungissa paljon aikaa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Oman kerrostaloasunnon Haapajärvet hankkivat kaupungista parisen vuotta takaperin.

– Remonttia on tehty ja asuntoa kalustettu meidän mieleiseksemme jo jonkin aikaa. Osa tavaroistamme viedään täältä Espanjaan ja osa tyttären perheen Nakkilasta hankkimaan, heidän kotitalonsa vieressä sijaitsevaan niin sanottuun mummonmökkiin.

– Ajatuksenamme on viettää kesät Suomessa, mutta muuten asumme Espanjassa. Kyllähän tämä on ollut sellainen pitkäaikainen haave, jota on valmisteltu jo useamman vuoden.

"Menneistä vuosista on jäänyt hienoja kokemuksia sekä ystävyyssuhteita."

Työn perässä ympäri Suomea

Haapajärven työura Logistikaksella alkoi vuonna 2008, kun raumalaisyhtiö otti tuolloin vielä Porissa toimineen Electroluxin varaston logistiikkatoiminnot hoitaakseen.

– Siirryimme vanhoina työntekijöinä Logistikaksen palvelukseen. Olin varastotyöntekijänä ja lastasimme ulkomaille ja eripuolille kotimaata lähteviä autoja sekä vastaanotimme saapuvia kuormia, Haapajärvi muistelee.

Porilaislähtöinen mies on työskennellyt Logistikaksen palveluksessa kotikaupunkinsa lisäksi Tampereella, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä ja Raumalla sekä viimeisimmässä toimipaikassaan Nokialla.

– Olen työskennellyt kaikissa muissa yhtiön toimipaikoissa paitsi entisessä Kankaanpään toimipisteessä ja Olkiluodossa. Olen viihtynyt kaikkialla, mutta Hämeenlinnassa tuli vietettyä pitkät pätkät, joten se on jäänyt Nokian ajan lisäksi hienona aikana ehkä kaikkein vahvimmin mieleen.

Mieluisan työn perässä on ollut helppo muuttaa paikkakunnalta toiselle.

– Onhan se tehnyt työstä omalta osaltaan mielekästä, että on saanut nähdä ja työskennellä eri paikoissa. Vaihtelevuus niin ympäristössä kuin varastotoiminnoissa on virkistänyt. Olemme muuttaneet aina yhdessä vaimoni kanssa. Ensin Noormarkusta Tampereelle ja sieltä Hämeenlinnaan ja sieltä taas tänne Nokialle huhtikuussa 2015.

"Jo silloin kun siirryin yhtiön kirjoille, tuntui kuin olisin tullut kotiin."

Tervetuloa Torreviejaan

Varastoja on siis nähty eri puolilla Suomea. Suurimmat muutokset työhön on tuonut digitalisaatio, kun esimerkiksi tietokoneet ovat tulleet kahden vuosikymmenen aikana kiinteäksi osaksi päivittäistä työntekoa.

– Menneistä vuosista on jäänyt hienoja kokemuksia sekä ystävyyssuhteita. Kuulumisia tullaan vaihtamaan varmasti myös tulevaisuudessa. Osa on sanonut tulevansa vierailemaan Torreviejaan, ja olenkin luvannut olla apuna ja hakea lentokentältä, Haapajärvi sanoo.

Logistikas saa työnantajana isot kiitokset. Tekijöitä arvostetaan, mikä tekee arjesta toimivaa.

– Yhtiö on kasvanut todella paljon, mutta työntekijöistä on pidetty aina hyvää huolta. Parhaita työnantajia, mitä minulla on elämän varrella ollut. Jo silloin kun siirryin yhtiön kirjoille, tuntui kuin olisin tullut kotiin.

Eläkepäivät ovat yksi iso elämän rajapyykki, jolle monet meistä asettavat tiettyjä unelmia. Muutto Espanjaan on Haapajärvelle isoin tällainen, mutta onko jotain muita unelmia, joita on ajatus toteuttaa?

– Tarkoitus on nauttia lisääntyneestä vapaa-ajasta ja tutustua Espanjaan. Eihän sitä tiedä vaikka innostuisi vielä jotain pieniä töitäkin tekemään. Tutut kaverit pyörittävät ravintolaa ja rakennusfirmaa. Toki terveys edellä mennään. Ja kesäaikaan saa viettää aikaa kolmen lapsen ja kahden lapsenlapsen kanssa, Haapajärvi kertoo.

Logistikas toivottaa Terholle aurinkoisia ansaittuja eläkepäiviä!