Ennakkosuunnittelu on avainasemassa

Juha Hauta-Heikkilä toimii Raumalla Lakarin ja Hakunintien yksiköiden päällikkönä. Näiden varastojen kautta kulkee suuri määrä sekä teollisuuteen että henkilöasiakkaille tarkoitettuja tuotteita.

Logistikas Oy:n Rauman Lakarin ja Hakunintien yksikönpäällikkö Juha Hauta-Heikkilä
Logistikas Oy:n Rauman Lakarin ja Hakunintien yksikönpäällikkö Juha Hauta-Heikkilä

Ennen kuin asiakkaan tuotteet ovat saapuneet Logistikas Oy:n varastoon, on niille jo suunniteltu oma paikka seinien sisällä.

– Ennakkosuunnittelu on oikeastaan yksi tärkeimmistä työtehtävistä, niin minulla yksikönjohtajana, kuin myös työnjohtajilla, linjaa Hauta-Heikkilä.

Pelkkä rasti tietokoneen ruudulla ei kuitenkaan riitä, sillä asiakkaiden tuotevalikoima on laaja, ja niiden fyysinen koko vaihtelee suuresti.

– Täältä löytyy kaikkea lastenvaatteista traktorin osiin ja kulmasohviin. Ohjelmiston näkökulmasta tuote voi viedä yhden eurolavan paikan, mutta todellisuudessa se voi viedä tilaa neljän lavapaikan edestä tai painaa toista tonnia.

Aina kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan, ja tavaravirtojen suunta sekä aikataulut voivat muuttua nopeastikin.

– Silloin kun tulee yllättäviä tilanteita, on tärkeää ettei ongelmaa siirretä eteenpäin pois omista käsistä, vaan se kohdataan ratkaistavana haasteena. Näiden haasteiden ratkominen on osa päivittäistä työtämme, Hauta-Heikkilä kertoo.

Suunnitelmallisesti kohti uusia haasteita

Lakarin toimipisteeseen saapuu toukokuussa neljä Logimat-varastoautomaattia. (Lue juttu: Varastoautomaatit tuovat lisää tehokkuutta ja työergonomiaa) Laitteet toimittaa SSI Schaefer Finland. Myös automaattien kohdalla ennakkosuunnittelu on täydessä käynnissä, ja siinä työssä Hauta-Heikkilä nostaa esiin Valtteri Virtasen panoksen.

– Valtteri on oikeastaan tässä projektissa meidän asiantuntijamme, ja tehnyt ison työpanoksen. Hänellä on iso rooli ennakkosuunnittelussa, sekä käyttöönotossa ja koulutuksessa. Toiminnan käynnistymisen jälkeen tulee tietenkin sitten vielä jatkuva kehittäminen, jossa hän on myös mukana.

Automaattien käyttöönotto antaa edellytykset kokonaan uudenlaisen palvelukonseptin luomiselle.

- Ihan vastaavaa, moniasiakasympäristössä toimivaa järjestelmää ei taida kotimaasta löytyä. Näkisin, että Logistikas on tässä asiassa kehityksen kärjessä, Hauta-Heikkilä päättää.

Logistikas Oy:n Rauman Lakarin ja Hakunintien yksikönpäällikkö Juha Hauta-Heikkilä