Esimies, joka panostaa läpinäkyvyyteen ja huolenpitoon

Jesper Norrgårds työskentelee Logistikas Tehdaspalvelut Oy:ssä työnjohtajana.

Logistikas rekrytoi viime syksyn aikana kaksi työnjohtajaa Vaasan yksikköönsä. Heistä Jesper Norrgårds aloitti työskentelyn Logistikas Tehdaspalvelut Oy:n työnjohtajana lokakuussa 2021. Strömberg Parkin teollisuusalue oli miehelle jo entuudestaan tuttu.

– Olen työskennellyt tällä alueella aiemmin ABB:n tehtaalla noin 500 metrin päässä tästä nykyiseltä työpisteeltäni. Työskentelin siellä viitisen vuotta logistiikka-alan tehtävissä. Minulla oli haluta edetä urallani esimiestehtäviin ja silloinen esimieheni vinkkasi, että Logistikas rekrytoi työnjohtajaa tehdaspalveluihin, Norrgårds taustoittaa.

Hakemus eteni kahteen haastatteluun, joissa hän vakuutti yksikön päällikkö Ville Niemisen ja HR-päällikkö Olli-Pekka Reunasen.

– Olen tehnyt paljon yhteistyötä Logistikaksen ostaman Piccolon kanssa, joten siinä mielessä tunsin yrityksen ja sen toiminnot. Kun kuulin tästä yrityskaupasta googletin heti Logistikaksen, jonka nettisivuilta sain laaja-alaista dataa ja tietoa konsernista.

Nyt hänen tavoitteensa esimiestehtävistä toteutui samaisessa yrityksessä.

– Tarkoitukseni on näyttää kynteni tässä tehtävässä ja kehittää edelleen omaa osaamistani. Uskon, että Logistikaksella minulla on siihen erittäin hyvät mahdollisuudet. Logistikas on kovaa vauhtia kasvava yritys, ja on hienoa päästä antamaan oma panokseni siinä kasvussa.

"Haluan tehdä asiat aina myös mahdollisimman turvallisesti, sillä alaisteni hyvinvointi on minulle ensisijaisen tärkeää.", Norrgårds sanoo.

Haasteiden ratkaiseminen palkitsee

Norrgårds koki heti alussa olevansa todella tervetullut Logistikakselle niin työntekijöiden kuin johdonkin puolelta.

– Aloittaessani työskentelyn olin erittäin otettu siitä, miten tarkkaan ja perusteellisesti työhön perehdytys oli Logistikaksen toimesta mietitty. Minulle esimerkiksi opastettiin, miten materiaalivirta täällä toimii. Lisäksi pääsin näkemään ja työskentelemään eri funktioissa, ja se oli tärkeää, sillä tekemällä oppii parhaiten, Norrgårds painottaa.

Esimiestyöskentelyssä hän korostaa läpinäkyvyyttä ja huolenpitoa.

– Olen niin sanotusti firman mies ja haluan antaa joka päivä parhaani. Niinhän se menee, että kun työnantaja menestyy, myös työntekijä menestyy. Haluan tehdä asiat aina myös mahdollisimman turvallisesti, sillä alaisteni hyvinvointi on minulle ensisijaisen tärkeää.

– Minulla on ollut urani varrella useita esimiehiä ja olen itse arvostanut sitä, kun oma esimies tuottaa läpinäkyvyyttä jokapäiväisessä työskentelyssä. Informaation kulku ja huolenpito alaisten henkisestä ja fyysisistä jaksamisesta ovat isoja asioita.

"Logistikas on kovaa vauhtia kasvava yritys, ja on hienoa päästä antamaan oma panokseni siinä kasvussa."

Monipuolisen kokemuksen lisäksi ahkeruus on yksi Norrgårdsin vahvuuksista.

– Aikaisemmassa työssäni pääsin kehittämään logistiikan ratkaisuja, joten minulla on varmasti annettavaa myös sillä saralla. Voin tuoda joissain asioissa uusia näkemyksiä ja sitä kautta kehitystä. Toimivia asioita ei kannata muuttaa, mutta aina on olemassa asioita, joita voi kehittää.

Norrgårds on kotoisin Kristiinankaupungista. Hänen opintonsa Vaasan ammattikorkeakoulun liiketalouden linjalla ovat loppusuoralla, eli mies on viittä vaille tradenomi.

– Logistiikka on ehdottomasti minun juttuni, mutta ei markkinointipuolen opinnoista ole yhtään haittaa – päinvastoin. Logistiikka-ala on siitä mielekästä, että tässä näkee koko ajan oman työnsä tuloksen. Mikään yritys ei toimi ilman jonkinasteista logistiikkaa, eli kyseessä on tärkeä osa kaikkien arkea. Haasteiden ratkaiseminen on aina palkitsevaa, Norrgårds sanoo.