Logistikas lupaa häiriötöntä ja läpinäkyvää logistiikkapalvelua

Toni Brigatti ja Ari Salmi, Logistikas Oy

Keskellä Vanhan Rauman puukaupunkia seisoo jykevä kivitalo. Talon yläkerroksissa sijaitsevassa huoneistossa on tyylikkäästi sisustettu neuvottelu- ja toimistotila, jossa on puitu välillä jääkiekkoa tai telakkaa koskevia asioita, mutta tällä kertaa puhutaan logistiikasta.

Logistikas Oy:n perustaja, omistaja ja hallituksen puheenjohtaja Ari Salmi ja yhtiön toinen omistaja ja toimitusjohtaja Toni Brigatti istuvat pöydän ääreen kertaamaan yhtiön kaksikymmenvuotista matkaa.

– Olemme tässä hommassa mukana täydellä sydämellämme. Välillä on ollut kuoppaa ja mutkaa, mutta reitti on ollut itsellä koko ajan selvänä mielessä, toimitusjohtaja Brigatti sanoo.

– Siitä olen nöyrästi ylpeä, että yrityksen historia on ollut isossa kuvassa nousujohteinen koko ajan, ja nousu on toteutunut nimenomaan kohtelemalla työntekijöitä hyvin ja palvelemalla asiakkaitamme aina parhaalla mahdollisella tavalla.

Ketterä luotsikutteri isojen valtamerialusten apuna

Brigatti ja Salmi puhuvat vuolaasti asiakkaan saamista hyödyistä ja lisäarvosta, jota Logistikas oman alansa asiantuntijana tuottaa. Kielikuvat ovat runsaita.

– Logistikas on kuin huippuvarusteltu ja erittäin merikelpoinen luotsikutteri, jota ammattitaitoinen henkilökunta operoi. Asiakkaamme voivat olla isoja valtamerialuksia, jotka eivät käänny niin nopeasti, tai eivät voi poiketa ihan joka satamaan. Silloin ketterä ja osaava kumppani on tärkeä, kuvailee Ari Salmi Logistikas Oy:n tapaa toimia.

– Luotsikutterin toimintaan liittyy myös ehdoton vastuu laadukkaasta ja turvallisesta tekemisestä ja asiakkaan palveleminen parhaalla tavalla – vaikka kovallakin merenkäynnillä tai muuten huonoissa olosuhteissa.

Transaktiopohjainen hinnoittelu tuo läpinäkyvyyttä kustannuksiin

Logistikas Oy:n asiakaskuntaan kuuluu eri toimialoilla operoivia yrityksiä, joiden liiketoiminnan koko, loppuasiakkaiden määrä ja toimintojen maantieteellinen sijainti vaihtelevat. Kaikkia yhdistää halu hoitaa logistiikkatoiminnot ammattimaisesti ja tehokkaasti.

– Olemme toimineet jo pitkään transaktiopohjaisella hinnoittelulla, joka vasta nyt alkaa nousta puheenaiheeksi myös alan isommilla toimijoilla. Läpinäkyvän transaktionaalisen hinnoittelun myötä asiakas tietää tarkalleen koko logistiikkaketjunsa hinnan. Tämä helpottaa esimerkiksi verkkokauppatuotteissa tuotteiden hinnoittelua ja katelaskentaa, Toni Brigatti kuvailee.

– Näin toimittaessa logistiikkakustannukset myös joustavat volyymien ja sesonkien mukaan ja toiminnasta tulee vakioitavaa ja ennakoitavaa.

Ari Salmi ja Toni Brigatti, Logistikas Oy

Tavoitteena häiriötön tuotanto

Tietyissä asiakkuuksissa Logistikas toimii osana asiakkaidensa tuotantoa, tavoitteenaan taata asiakkaalle häiriötön tuotanto. Tämä tarkoittaa tiivistä kumppanuutta, logistiikan johtamista ja integroituja tietojärjestelmiä. Nämä yhdistettynä transaktiopohjaiseen hinnoitteluun on osoittautunut voittavaksi yhtälöksi monesti.

– Sisälogistiikka terminä on nykyään käytössä liian leväperäisesti, Ari Salmi jyrähtää.

– Meidän sisälogistiikkamallissamme kaiken keskiössä on asiakkaamme tuotannon häiriöttömyys. Työnjohtovastuu on aina Logistikas Oy:n ammattilaisilla, käytämme meidän tietojärjestelmiämme, jotka ovat saumattomasti integroitu asiakkaan järjestelmiin, ja voimme myös toimia meidän tiloissamme, meidän koneilla ja laitteilla. Me emme ole henkilöstövuokrausfirma.

Suurena erona vallitsevaan vuokratyötrendiin Brigatti ja Salmi mainitsevat myös henkilöstöresurssien järkevämmän allokoinnin.

– Henkilökuntamme on ammattimaista ja erittäin sitoutunutta. Myös vaihtuvuus on todella pientä. Tämä takaa häiriöttömän ja laadukkaan palvelun asiakkaallemme. Meidän toimintamme ei ole henkilöstövuokrausta, vaan logistiikan ammattilaisten tuottamaa lisäarvopalvelua.

Orgaanista kasvua

Logistikas Oy:n 20-vuotiseen matkaan on mahtunut myös vaikeita ajanjaksoja. Sekä asiakkaissa että työntekijöissä on niitä, jotka ovat olleet mukana ison osan yrityksen historiasta. Molemminpuolinen kunnioitus, suoraselkäinen toiminta ja siitä seurannut luottamus ovat Brigatin ja Salmen mukaan avainasemassa niin historiassa kuin tulevaisuudessakin.

– Meillä on tallella yrittäjämäinen intohimo. Kaiken ytimessä on löytää asiakkaillemme aina vain parempia ratkaisuja ja sitä kautta kehittyä ja kasvaa. Olen onnellinen, että sekä työntekijämme että asiakkaamme ovat tässä tavoitteessa samanmielisiä, Logistikas Oy:n toimitusjohtaja Toni Brigatti sanoo.