High Peak rakentaa kiinnostavia brändejä

High Peak Finland Oy:n toimitusjohtajalla Teijo Virtasella on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus tuotteistamisesta ja brändäämisestä. Myös High Peak vietti juuri 20-vuotisjuhliaan.

– High Peakin toiminta on alkanut niin sanotusta kovasta tavarasta eli avaimenperistä, pinsseistä ja sen sellaisesta. Ensin myytiin tukkuun ja siitä sitten homma kehittyi suoraan B2B-asiakkaille myymiseksi, Virtanen kertaa.

High Peak Finland Oy:n toimitusjohtaja Teijo Virtanen. (Kuva: Elmeri Elo / Viestintäosakeyhtiö Bonde)
High Peak Finland Oy:n toimitusjohtaja Teijo Virtanen. (Kuva: Elmeri Elo / Viestintäosakeyhtiö Bonde)

High Peakin brändivalikoimaan kuuluu muun muassa WRC-rallisarjan ja Suomen jääkiekkomaajoukkueen Leijona-tuotteet. Näitä varastoidaan ja toimitetaan asiakkaille Logistikas Oy:n Lakarin logistiikkakeskuksessa Raumalla.

– Olemme toimittaneet WRC-tuotteita kaiken kaikkiaan yli 70 maahan, ja kuukausittain Raumalta lähtee tavaraa keskimäärin 45 eri maahan. Suurimpia kohdemaita ovat Englanti, Espanja, Viro, USA ja Japani, Teijo Virtanen kertoo.

– WRC-tuotteet menevät 95-prosenttisesti ulkomaille, kun taas Leijona-tuotteissa suhde on toisin päin.

Miksi juuri Rauma?

High Peak on varastoinut WRC- ja Leijona-tuotteita Raumalla syksystä 2018 alkaen. Aiemmin tuotteita varastoitiin Puolassa sekä Turussa eri toimijoiden varastoissa. Sekä WRC- että Leijona-tuotteilla on omat verkkokauppansa, ja tilauksia satelee tasaisesti ja toimituksia lähtee päivittäin eri puolelle Suomea ja maailmaa. Logistiikkatoiminnan tehokkuus ja tarkkuus ovat tärkeässä osassa.

– Lähdimme etsimään muita vaihtoehtoja logistiikkakokonaisuudelle. Etsimme kumppania koko Euroopan tasolla ja kilpailutus tehtiin Euroopan-laajuisesti. Toki ajatuksena oli, että olisi hienoa löytää hyvä kotimainen toimija, High Peakin toimitusjohtaja Teijo Virtanen sanoo.

“Aiemmin WRC-tuotteiden varasto oli Puolassa. Päätimme hakea uutta logistiikkakumppania ja keskeistä sijaintia Euroopassa. No, minä ajattelin että Rauma on kyllä aika keskeinen.”

– Teijo Virtanen

Tarjolla oli muitakin vaihtoehtoja, mutta pääsyynä oli luottamus Logistikas Oy:n omistajiin ja yhtiön pitkä historia alalla.

– Asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä ja suoraan, mikä helpottaa yhteistyötä merkittävästi, Teijo Virtanen kuvailee.

Logistikas Oy:n toimitusjohtaja Toni Brigatti on kiitollinen luottamuksesta. Yhtiö panostaa verkkokauppalogistiikkaan tällä hetkellä vahvasti. Lakariin rakennettaan varastoautomaatiojärjestelmää kevään 2019 aikana ja myös verkkokauppaintegraatio on työn alla.

– Tarjouskilpailu oli kova mutta reilu. Kilpailu on logistiikka-alalla kovaa, joten me teemme parhaamme joka päivä, jotta asiakkaamme liiketoiminta hyötyisi tehokkaasta logistiikkakumppanista, Brigatti summaa.

High Peakin toimitusjohtaja Teijo Virtanen ja Logistikas Oy:n toimitusjohtaja Toni Brigatti tuulettavat hyvän yhteistyön kunniaksi. (Kuva: Elmeri Elo / Viestintäosakeyhtiö Bonde)
High Peakin toimitusjohtaja Teijo Virtanen ja Logistikas Oy:n toimitusjohtaja Toni Brigatti tuulettavat hyvän yhteistyön kunniaksi. (Kuva: Elmeri Elo / Viestintäosakeyhtiö Bonde)

Teijo Virtasen teesit menestyvään verkkokauppaan

1. Brändin tulee olla kiinnostava

  • Brändistä voi rakentaa suuremman kuin itse tuote tai palvelu on (esim. CAT on brändinä tunnetumpi kuin Caterpillar-maansiirtokoneet).
  • Brändiä pitää pystyä jalostamaan ja tuotteistamaan. Tuotteistuksen ja malliston pitää olla myyviä.
  • Kun brändi tuotteistetaan, tuotteiden laatutason pitää vastata brändiä. Jos tuote ei vastaa odotuksia, niin toista kauppaa ei tule.

2. Markkinonti

  • Minkälainen sisältö luodaan kullekin brändille ja kohderyhmälle, jotta se kuluttajan kohdatessaan puhuttelee oikealla tavalla ja aiheuttaa ostopäätöksen syntymisen?
  • Mistä ja miten ihminen löytää tuotteet ja kohtaa brändin?

3. Verkkokaupan tekniikka on iso osa asiakaskokemusta

  • Mobiilin kautta tulee yli 70 % kävijöistä.
  • Käytön helppous – palvelu tulee taskuun, enää pelkkä pöytäkone ei riitä.
  • Verkkokaupan tulee toimia eri laitteilla ja alustoilla niin, että kuluttajakokemus pysyy positiivisena ja että brändin ilme säilyy laadukkaana.

4. Logistisen ketjun pitää olla nopea ja tehokas

  • Pakkausten pitää olla asialliset jotta asiakaskokemus on yhdenmukainen.
  • Jälkihoito ja asiakaspalvelu, esimerkiksi tilauskyselyihin vastaaminen nopeasti ja tarkasti.
Fill out my online form.
Use Wufoo templates to make your own HTML forms.