Innoflame hakee kasvua ja tehoja sisälogistiikan ulkoistamisella

Innoflamen toimitusjohtaja Simo Savela

Innoflamen toimitusjohtaja Sami Savela kertoo taustoja yhtiön päätöksestä siirtää logistiikka Logistikas Oy:n haltuun. Liikkeenluovutuksessa siirtyi 11 Innoflamen työntekijää vanhoina työntekijöinä Logistikas Oy:n palkkalistoille.

Innoflamen liiketoimintakonseptissa logistiikalla on iso rooli. Miksi sisälogistiikan ulkoistaminen oli teille kannattavaa?

Innoflame on kasvuyritys ja haluamme keskittyä palvelemaan asiakkaita laaja-alaisesti. Meille logistiikka ja sen yhteydessä tapahtuva tuotteiden merkkaus on yksi tärkeä osa tätä kokonaisuutta. Vaikka olemme aina panostaneet paljon logistiikkaan ja sen järjestelmiin, huomasimme että maailma muuttuu nopeasti ja logistiikan ammattilainen voisi tuoda uutta näkemystä ja vieläkin toimivampia järjestelmiä logistiikan prosesseihimme, varastotyöntekijöiden koulutukseen sekä uusien ihmisten rekrytointiin.

Miksi valitsitte Logistikas Oy:n kumppaniksenne? Minkälainen valintaprosessi oli ja oliko jotain erityisen ratkaisevia seikkoja Logistikas Oy:n puolella?

Aloitimme eri vaihtoehtojen kartoituksen tasan vuosi sitten. Kaikki alkoi siitä, että tilasimme Logistikas Oy:ltä laajan kartoituksen varaston toiminnoistamme sekä lyhyen ja pitkän (3-5 vuotta) aikavälin suunnitelmat miten toimintoja pitäisi kehittää. Logistikas Oy:n ammattilaisia oli useamman viikon paikan päällä tutustumassa nykyisiin toimintoihimme, jolta pohjalta sain paksun kansion eteeni, jossa oli kuvattu hyvin nykytilanne sekä mitä asioita voisi tehdä vieläkin paremmin. Kartoituksen myötä nousi ensimmäistä kertaa ajatus sisälogistiikan ulkoistuksesta.

Kartoituksen jälkeen meillä oli puoli vuotta kestänyt tutustuminen useisiin alan eri toimijoihin, joista osa valittiin mukaan kilpailutukseen. Tärkeimmät syyt aloittaa yhteistyö Logistikas Oy:n kanssa oli heidän aito mielenkiinto kehittää toimintoja sekä ennen kaikkea erinomainen henkilöstöhallinto, jossa työntekijä on keskiössä. Pystyimme luottavaisin mielin tekemään sopimuksen, koska tiesimme työntekijöidemme pääsevän hyvään ”uuteen kotiin”. Pitkäaikainen henkilöstömme Porissa on ottanut uutisen innostuneena vastaan – olen saanut heiltä vain positiivista palautetta.

Miten uskot sisälogistiikan ulkoistamisen vaikuttavan Innoflamen liiketoimintaan?

Odotan yhteistyöltä todella paljon. Toimitusmäärien kasvaessa logistiikalle aiheutuu aivan uudenlaista painetta pystyä vastaamaan päivittäin muuttuviin tilausmääriin. Asiakkaamme haluavat tuotteet tulevaisuudessa entistä nopeammin. Lisäksi meidän tulee ottaa käyttöön uudenlaisia tuotteiden merkkauslaitteistoa sekä vastata asiakkaiden vaativampiin paketointipyyntöihin. Uskomme Logistikas Oy:n olevan juuri oikea kumppani kehittämään ja kehittymään kanssamme.

Voitko jo sanoa jotain yhteistyöstä tähän asti?

Teimme logistiikkakartoituksen sekä haltuunottosuunnitelman huolellisesti. Tällä hetkellä käynnissä on IT-järjestelmien yhteensovittaminen ja Logistikas Oy:n on tarkoitus aloittaa varsinainen toiminta lokakuun alusta.
 

****

Mikä on Innoflame?

Innoflame on suomalainen, yksityisomisteinen yritys, jonka omistajat myös työskentelevät yhtiössä päivittäin. Innoflame toimittaa liike- ja henkilöstölahjat sekä työvaatteet noin 150 asiakkaalleen ympäri Suomen. Yrityksen konsepti perustuu kumppanuuteen, jossa jokaiselle asiakkaalle luodaan oma asiakasympäristö eli verkkokauppa, jossa on asiakasyrityksen brändi-ilme ja räätälöidyt tuotevalikoimat.

Uniikkia Innoflamen konseptissa on tuotteiden merkkaus vasta kun tuote on tilattu. Tämä toimintatapa mahdollistaa asiakkaille pienet varastot, mutta kuitenkin laajat valikoimat, koska tuote merkataan ja toimitetaan vasta kun se on tilattu. Näin ollen asiakas ei joudu maksamaan turhaan varastoinnista, ei synny tuotehävikkiä ja toimintamalli on myös ekologisempaa, koska varastoon ei ole tilattu tavaraa “varmuuden vuoksi”.

– Järjestelmämme on täysin skaalautuva ja voimme tehdä pieniäkin sarjoja todella nopeasti. Logistikas-yhteistyön myötä myös logistiikkamme skaalautuu tarpeiden mukaan aivan eri tavalla kuin ennen, Innoflamen toimitusjohtaja Sami Savela sanoo.

Lisätietoja

Fill out my online form.
Use Wufoo templates to make your own HTML forms.