Jyväskylään ja Vaasan tehdaspalveluihin uudet yksikönpäälliköt

Logistikas on nimittänyt Jyväskylän yksikköönsä ja Vaasan Tehdaspalveluihin uudet yksikönpäälliköt. Jyväskylän yksiköstä on 6.3.2023 lähtien vastannut Jukka Kentala, joka aloitti Logistikaksella uutena työntekijänä. Vaasan Tehdaspalvelut Oy:n uusi yksikönpäällikkö on 15.3.2023 alkaen ollut Jesper Norrgårds, joka on työskennellyt aiemmin samassa yksikössä työnjohtajana.

Jyväskylän yksikköön on rekrytoitu myös kaksi uutta työnjohtajaa. Mikko Nyman aloitti tehtävässään 6.3.2023 ja Aino Hintsala 13.3.2023.

Seuraava askel omalla urapolulla

Logistikas Oy:n operatiivinen johtaja Ville Nieminen kertoo Norrgårdsin olleen selkeä valinta talon sisältä. Norrgårdsin uusi tehtävä tukee Logistikaksen urapolkuajattelua, jossa kyvykkäitä ihmisiä halutaan auttaa urallaan eteenpäin.

– Jesper on erittäin säntillinen ja hän perehtyy asioihin tarkoin. Hän on osoittanut haluavansa ja pystyvänsä kantamaan vastuuta. Työnjohtajana hänestä on huokunut se, että hän on firman mies ja haluaa päästä urallaan eteenpäin, Nieminen kertoo.

– Meillä on tulossa pientä sukupolvenvaihdosta. Pitkään tärkeässä roolissa työskennellyt Kari Läspä on jäämässä ensi vuoden aikana eläkkeelle, joten pyrimme siirtämään häneltä hiljaista tietoa Jesperille. Tämän pohjalta Jesper saa luoda yksiköstä oman näköisensä omien näkemystensä pohjalta.

Jesper Norrgårds, Vaasan Tehdaspalvelut Oy:n yksikönpäällikkö

Jesper Norrgårds on työskennellyt Logistikas Tehdaspalvelut Oy:ssä työnjohtajana syksystä 2021 lähtien. Tätä ennen hän työskenteli samaisella Strömberg Parkin teollisuusalueella viitisen vuotta logistiikka-alan tehtävissä.

– Sanoin jo aikanaan työhaastattelussa, että tavoitteenani on tie ylöspäin. Olen antanut itsestäni 110 % ja tämä luottamuksen osoitus kertoo siitä, että se on huomattu, Norrgårds sanoo.

Uusi yksikönpäällikkö kuvailee Logistikas Tehdaspalveluiden henkilöstöä tiiviisti yhdessä toimivaksi kokeneeksi, osaavaksi ja ahkeraksi ryhmäksi.

– Kehitämme yhdessä asiakkaan kanssa toimintaa nostaaksemme tehokkuutta ja palvelutasoa entisestään. Olen viimeisen 16 kuukauden aikana nähnyt konkreettisen puolen ja saanut tutustua asiakkaaseen. Tämän pohjalta olemme kyenneet kehittämään toimintaa ja asiakassuhdetta. Vahvuuksista pidetään kiinni, mutta kehitys kulkee koko ajan mukana.

Kokenut johtamisen ammattilainen

Aiemmin Jyväskylän yksikönpäällikkönä toiminut Toni Kettunen työskentelee vastaisuudessa Hämeenlinnan, Jämsän ja Nokian yksiköiden päällikkönä. Jyväskylän yksikön päällikkönä aloittanut Jukka Kentala löytyi ulkoisen rekrytoinnin kautta. Ville Nieminen kertoo havainneensa jo haastattelussa löytäneensä todellisen johtamisen asiantuntijan.

– Jyväskylän yksikkö on kasvanut isoksi kokonaisuudeksi, ja jonkun on niin sanotusti omistettava paikka ja oltava päivittäin läsnä. Halusimme Jyväskylään ensisijaisesti johtamisen ammattilaisen, joka luo isossa kuvassa edellytyksiä ja ympäristöä, Nieminen sanoo.

– Jukan kanssa keskustellessa tuli nopeasti tunne, että olemme löytäneet oikean henkilön. Hänen ajatuksensa kohtasivat sen kanssa, mitä me haluamme ja tarvitsemme. Jukalla on paljon annettavaa sekä yksikönpäällikkönä että johtamisen sparraajana.

Jukka Kentala, Jyväskylän yksikön päällikkö

Kentalalla on noin 34 vuoden kokemus Suomen Puolustusvoimista. Everstiluutnantti Kentala on kokenut johtamisen ammattilainen, sillä hän on toiminut muun muassa kouluttajana ja opettajana, komppanian päällikkönä, joukkoyksiköiden komentajana ja joukko-osaston komentajana sekä eri toimintojen johtajana.

Alkuvuodesta 2018 Kentala siirtyi Kehittämisyhtiö KeuLink Oy:n toimitusjohtajaksi, jossa hän työskenteli viitisen vuotta. Hän lähti hakemaan alkuvuodesta 2023 omasta aloitteestaan uusia haasteita, kun vastaan tuli Logistikaksen rekrytointi-ilmoitus.

– Minulla oli tarve löytää itselleni merkityksellinen työ, sillä haluan tehdä työtä, jossa minulla on jotain virkaa. Tehtävänkuvaus oli kuin tehty minua varten. Siinä haettiin niin sanottua yleisjohtajaa logistiikka-alan ulkopuolelta. Halusin vastata tähän haasteeseen, Kentala kertoo.

– Halusin myös päästä täysimääräisesti yrityselämän palvelukseen. Erittäin hyvän haastattelun aikana imu juuri tähän tehtävään kasvoi isoksi. Tuli fiilis, että pystyn vastaamaan siihen, mitä Logistikas haluaa ja tarvitsee.

Kentalalle on luontaista kokemuksellisen johtamistiedon jakaminen, mutta hän ei halua ryhtyä opettaamaan ketään – ennemminkin herättää ajattelemaan.

– Kuten olen sanonut henkilöstöllekin, on aivan varmaa, ettei yksikön laatu jää heistä kiinni, vaan meistä jotka tätä johtavat. Arvostan sitä kun ihminen on työnsä äärellä ja miettii työtään, eli ajattelee kokonaisuutta ja miten sitä voidaan hoitaa. Meidän on osattava kuunnella heitä entistäkin enemmän, jotta voimme ottaa kehitystyössä huomioon heidän näkemyksensä.