Kokemus ja tietotaito takaavat laajan ja ripeän palvelun

Logistikas huolehtii Olkiluodossa Posivan loppusijoituslaitoksen rakennustyömaan materiaalien hallinnasta ja kuljettamisesta. Logistiikkakoordinaattori Kai Yli-Houhala pitää yhdessä neljän muun ammattilaisen kanssa huolen, että neljän urakoitsijan muodostaman työyhteenliittymän ja heidän useiden aliurakoitsijoidensa käyttämien materiaalien päivittäinen logistiikka toimii moitteettomasti.

– Urakoitsijoiden tilaamat tavarat tulevat tähän meille Keskivedentielle ja osa Posivan alueelle sijaitsevaan lämpimään varastoon. Kauttamme liikkuu muun muassa raudoitteita, puutavaraa, kaapeleita ja IV-putkia tarvikkeineen. Kaikki tavarat liikkuvat kontrolloidusti meidän kauttamme. Lisäksi kuljetamme päivittäin ruoka-annokset keskusruokalasta maanalaiseen ruokalaan sekä hallinnoimme Posivan työmaa-alueella olevaa tarvike- ja työkaluvarastoa, Yli-Houhala taustoittaa.

Ennen tuotteiden hyllyttämistä materiaaleille tehdään vastaanottotarkastus Posivan ja TVO:n tarkastajien toimesta. Logistikas Palvelut Oy:n henkilöstö suorittaa tarkastukset tuleville sähkötyökaluille.

– Tehtävämme on huolehtia, että tavara lähtee tästä eteenpäin hallitusti tarkastuksineen. Kyseessä on erittäin tärkeä osa päivittäistä logistiikkaa. Huolehdimme, että kaikki tehdään määräysten mukaisesti.

Logistiikkakoordinaattori Kai Yli-Houhala

Urakoitsijat tilaavat tarvitsemansa tuotteet Lockmaster-järjestelmän kautta, puhelimella tai sähköpostilla ja Logistikas huolehtii, että sovitut tuotteet ja kalustot ovat sovittuna ajankohtana sovitussa kohteessa ONKALOSSA. Rakennusmateriaalien lisäksi maan alle viedään muun muassa nostimia ja huolehditaan jätelavojen tyhjennyksistä.

– Kokonaisuus on erittäin laaja ja palvelun toteuttaminen vaatii monipuolista tietotaitoa. Arkemme on ajoittain hyvin hektistä, mutta meille on kunnia-asia, että pystymme toimittamaan tuotteet lyhyelläkin varoitusajalla. Olkiluoto ja Posivan ONKALO ovat aivan oma maailmansa ja turvallisuusvaatimukset ovat kaikessa tekemisessä huippuluokkaa.

Logistikas on toteuttanut kyseistä palvelua nyt reilun vuoden ajan. Vaatimuksiin on vastattu vahvalla ammattitaidolla.

– Loppusijoituslaitoksen rakentaminen tavarantoimituksineen on kokonaisuus, josta kellään ei ole ollut esimerkkiä, sillä vastaavaa ei ole tehty missään muualla. Olimme siis uuden edessä ja olemme onnistuneet siinä mielestäni hyvin. Siitä iso kiitos koko meidän henkilöstöllemme, Yli-Houhala kiittelee.