Laadukkaita vaatteita koko maailman liikkuville lapsille

Reiman logistiikkajohtaja Katariina Kaisla ja Juha Hauta-Heikkilä, Logistikas Oy:n Rauman yksikönpäällikkö.

Lakarin logistiikkakeskuksessa Raumalla käy kuhina elokuisena perjantaiaamuna. Hyllyillä ja lavoilla on ruskeita pahvilaatikoita joissa näkyy Reiman punainen logo. Samanlaisia laatikoita pakataan koko ajan myös rekan uumeniin.

– Kun tavaraa tulee varastoon, usein se on myös viimeistään seuraavana päivänä lähdössä eteenpäin, kertoo Reiman logistiikkajohtaja Katariina Kaisla.

– Koko globaalissa logistiikkaketjussamme on kumppaneita ja muuttujia valtava määrä ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Pieni viivästys jossain kohtaa ketjua vaikuttaa kokonaisuuteen. Logistiikkakumppanin tarkkuus ja toimintavarmuus on kaiken A ja O ja siinä Logistikas on kyllä aivan huippu.

Kumppanuutta ja yhteisiä tavoitteita

Yritysten yhteistyö juontaa vuoteen 2010, jolloin Reiman Kankaanpään varastotoiminnot siirtyivät Logistikas Oy:n hoidettaviksi. Silloin siirtyi myös ihmisiä ja osaamista yritykseltä toiselle. Vuoden 2018 aikana toiminta on siirtynyt Kankaanpäästä Raumalle.

– Henkilöstön osaaminen, sitoutuminen ja yhteinen ymmärrys tavoitteista ovat toimivan yhteistyön perusta. Logistikas Oy auttaa Reimaa toimimaan paremmin hoitamalla logistiikka-asiat tarkasti ja ammattitaidolla.

– Yhteistyötämme voisi luonnehtia sanalla avoin. Etsimme yhdessä kehityskohteita sekä järjestelmätasolla että käytännön työssä. Näistä puhutaan jatkuvasti ja kaikki ovat sitoutuneita etsimään uusia, tehokkaampia tapoja toimia.

Rauma on sijainniltaan hyvä ja satama toimii

Rauman sataman kautta saapuu noin 90 % Reiman merikuljetuksista. Tämän vuoksi Lakarin logistiikkakeskuksen sijainti on ihanteellinen.

– Rauman satamassa toiminnot, kuten tullaukset menevät huomattavasti nopeammin kuin joissain toisissa Suomen satamissa. Toiminta on erittäin joustavaa meidän kannaltamme, Reiman logistiikkajohtaja Katariina Kaisla kehuu.

– Aikataulut ovat äärimmäisen tiukat ja logistiikkaketjussa ei ole varaa virheille. Meille yrityksenä on tärkeää, että toimitamme asiakkaillemme juuri oikeat tuotteet oikeaan aikaan. Tässä luotamme täysin Logistikas Oy:n ammattilaisiin. Kuulinkin juuri, että kesä-elokuun ajalla olemme saaneet vain seitsemän reklamaatiota liittyen täältä lähteneisiin lähetyksiin. Se on todella pieni luku, ottaen huomioon valtavat volyymimme, Katariina Kaisla kehuu.

 

Tiesitkö että?

Kankaanpää on ollut Reiman historiassa tärkeä paikkakunta. Yrityksen palkkalistoilla oli parhaimmillaan jopa 800 henkilöä pelkästään Kankaanpään tehtaalla.

Tiloja tyhjentäessä löysin sieltä kultaiset sakset, joilla presidentti Kekkonen on vihkinyt tilat käyttöön vuonna 1971, kertoo Katariina Kaisla.

Reima lukuina
Perustettu:
 1944, Kankaanpää
Kotipaikka: Vantaa
Toimitusjohtaja: Elina Björklund
Liikevaihto: 73.9M € (2017)
Henkilökuntaa: 138 (2017)
Lähde:Wikipedia