Logistiikan asiantuntija Ella Laitinen: Jatkuvaa toiminnan ja itsensä kehittämistä

Jyväskylän Säynätsalossa sijaitsevan Logistikas Oy:n toimipisteen pakkaamossa käy kiivas kuhina. Tavara liikkuu taitavissa käsissä. Yksi työntouhussa olevista ammattilaisista on Ella Laitinen, joka on työskennellyt pakkaajana huhtikuusta 2017 lähtien.

– Kuulin täällä työskentelevältä tuttavaltani, että pakkaamolla tarvittaisiin kiireapulaista. Hän kertoi työstä ja siitä, kuinka hyvä tekemisen meininki täällä on. Kiinnostuin heti tästä mahdollisuudesta, Laitinen muistelee.

– Alun alkaen tulin kahdeksi viikoksi auttamaan ja purkamaan kiirettä. Jäin sille tielle, sillä työ oli ja on edelleen erittäin mielenkiintoista. Täällä on kiva tehdä töitä hyvässä porukassa.

Laitinen teki todellisen ammatinvaihdoksen, sillä hän on koulutukseltaan maalari. Nykyisen työn monipuolisuus on yksi asia, mikä tekee arjesta enemmän kuin mielekästä.

– Pakkaamme meille saapuvaa tavaraa, joka jatkaa täältä matkaansa joko Suolahden toimipisteeseen tai jää vaihtoehtoisesti tänne meidän hyllyihimme odottamaan maailmalle lähtöä. Toisinaan olen myös auttamassa lähettämön poikia, eli pyörittelen trukkia ja keräilen tavaraa hyllyistä.

Laitinen kertoo pakkaajan työn vaativan muun muassa hyvää fyysistä kuntoa, oma-aloitteisuutta ja omatoimisuutta sekä tiimityöskentelytaitoja.

– Logistikas on joustava, laatuun panostava ja ammattitaitoinen yhteistyökumppani. Kehitämme omaa tekemistämme jatkuvasti, jotta voimme tarjota asiakkaillemme juuri heidän tarpeisiinsa parhaiten soveltuvia ratkaisuja.

Tiedonhalu ja jatkuva uuden oppimisen tarve vievät logistiikan asiantuntijan omaa osaamista eteenpäin.

– Haluan tietää alasta mahdollisimman paljon, sillä sitä kautta pystyn laajentamaan omaa osaamistani. Logistiikka-ala on laaja kokonaisuus, joten opittavaa riittää joka päivälle. Kokeneilta kollegoilta saa aina tietoa ja apua jos sitä tarvitsee, Laitinen hymyilee.