Logistiikan asiantuntija Heidi Merisola pitää pyörät pyörimässä

Kuljetusvälitysliiketoiminnan kasvun myötä Logistikas Oy reagoi asiakastarpeisiin vahvistamalla toimintaansa entisestään. Yhtenä tärkeänä kehitystoimenpiteenä yhtiö nimitti lokakuun alussa kuljetuskoordinaattoriksi Heidi Merisolan.

– Myyn ja välitän kuljetuksia sekä huolehdin ajojärjestelyistä yhdessä kuljetuspäällikkö Petri Kaurtolan kanssa. Voisi siis sanoa, että yhteistyössä eri tahojen kanssa pidän tietyllä tapaa autojen pyörät ja sitä kautta asiakkaiden tuotteet liikkeessä, Merisola kertoo.

Kokenut ammattilainen siirtyi Logistikas Oy:n kuljetuskoordinaattoriksi Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy:n palveluksesta. Porilaisessa perheyrityksessä vierähti viimeiset 15 vuotta.

– Työskentelin myös siellä ajojärjestelyssä, minkä lisäksi tein johdon assistentin tehtäviä. Tätä ennen työskentelin viitisen vuotta Turun KTK:ssa. Halusin nyt lähteä kehittämään omaa osaamistani ja löytää uutta sisältöä työntekoon, Logistikas tarjosi siihen hienon mahdollisuuden.

Merisola hyppäsi tietyllä tapaa tuttuun ympäristöön, sillä Kuljetusliike Kalevi Huhtala ja Logistikas ovat tehneet ja tekevät vastaisuudessakin tiivistä yhteistyötä.

– Logistikas tarjoaa kuljetusliikkeitä kokonaisvaltaisempia logistiikan ratkaisuja, joten uuden oppimista riittää. Tarjoamme esimerkiksi varastoinnit, kuljetukset ja uudelleen lastaamiset joustavasti ja yksilöllisesti jokaisen asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Luvialla asuva Merisola on koulutukseltaan YO-datanomi ja hän on suorittanut myös kuljetusalan johtamisen erikoisammattitutkinnon. Pitkän kokemuksen kautta opitut taidot ovat tehneet hänestä rautaisen ammattilaisen.

– Edellisessä työssäni tein töitä kuljetusliikkeen näkökulmasta, joten siitä tietotaidosta ja osaamisesta on iso apu nykyisessä toimessani. Kun tietää ja ymmärtää tiettyjä perusasioita ja toiminnallisuuksia, se helpottaa varmasti monessa vastaantulevassa tilanteessa.

– Osaan esimerkiksi ajatella jo etukäteen, miten kuljettajien ajoajat menevät ja miten kuljetusketjun rytmitykset toimivat. Tässä työssä tulee olla asiakaslähtöinen ja erittäin tarkka aikatauluista. Asioita täytyy osata ajatella aina asiakkaan näkökulmasta.

Merisola muistuttaa, että logistiikka-ala kasvaa ja kehittyy koko ajan. Alan monipuolisuus tekeekin jokaisesta päivästä erilaisen.

– Työnteko on hyvin monimuotoista. Käytännön arjessa mikään päivä ei ole edellisen kanssa samanlainen. Tilanteet ja aikataulut voivat muuttua hyvinkin nopeasti, joten joustavuus ja kyky reagoida asioihin on tässä työssä tärkeässä roolissa.