Logistiikan asiantuntija Jesse Kalliokoski: ”Laadukas arki takaa laadukkaan palvelun.”

Varastotyöntekijä Jesse Kalliokoski kirjaa koneelle tavaraerän saapuneen Logistikas Oy:n Jyväskylän toimipisteeseen. Hän kertoo autoja tulevan keskimäärin 5-10 päivässä.

– Tähän tulee kuormat asiakkaaltamme Suolahdesta ja terminaalista sekä eri kuljetusliikkeiden päivittäiset toimitukset. Kuormat puretaan tässä, jonka jälkeen tavarat järjestellään ja tarkastetaan, ettei niissä ole mitään puutteita, Kalliokoski avaa omaa työnkuvaansa.

– Jos havaitsen puutteita, raportoimme tiedot eteenpäin asiakkaallemme. Jokaiselle tavarantoimittajalle on oma valvojansa, jotka näiden tietojen pohjalta tekevät päätöksen siitä, tilataanko lisää vai otetaanko vain tämä määrä vastaan.

"Kun jokainen hoitaa oman tonttinsa, on kaikkien helpompi hoitaa oman työnsä."

Näin taataan laadukas arki, jossa asiakkaan toiminnalle ei tule pienintäkään keskeytystä. Kun kaikki on kunnossa, ryhtyy Kalliokoski lajittelemaan tuotteet sen mukaan, mitkä menevät hyllytykseen ja mitkä pakattavaksi. 90 prosenttia tavaroista menee suoraan pakkaamoon.

Kalliokoskelle tuli viime lokakuussa täyteen kolme vuotta Logistikas Oy:n palveluksessa. Jyväskylään kokkolalaislähtöinen mies muutti Ruotsista vuonna 2015. Tuolloin ei vielä löytynyt logistiikka-alan töitä, mutta paria vuotta myöhemmin onni osui kohdalle.

– Löysin netistä työpaikkailmoituksen, jossa haettiin varastolle hyllyttäjää. Olin aiemmin työskennellyt kymmenen vuotta erään ison tavarataloketjun keskusvarastolla sekä lääkevarastolla, joten näin tämän kiinnostavaksi vaihtoehdoksi.

– Minulla on merkonomin paperit, mutta kyllä nämä työt on opittu tekemällä. Käytännön kokemuksen kautta saatu oppi on ollut minulle omiaan.

Koko ikänsä jalkapalloa ja futsalia pelannut Kalliokoski korostaa urheilutermejä käyttäen yhteispelin ja sen jokaisen palasen tärkeyttä.

– Olen erittäin motivoitunut omaan työhöni. Näen sen niin, että kun jokainen hoitaa oman tonttinsa, on kaikkien helpompi hoitaa oma työnsä. Omiin vahvuuksiini kuuluu toimintatapojen kehittäminen, ja on hienoa, että työnantaja myös kannustaa siihen, Kalliokoski kiittelee.

– Tarkkuus on tässä työssä kaiken A ja O. Työssä tulee olla ripeä, mutta koskaan ei saa kiirehtiä tarkkuuden kustannuksella. Kehitystyötä tehdään niin toiminnassa, tiloissa kuin laitteissakin koko ajan. Näin pystymme vastaamaan niihin vaatimuksiin, joista hyvä asiakaskokemus koostuu.