Logistiikan asiantuntija Valtteri Virtanen tuo digiä logistiikkaan

Logistiikan asiantuntija Valtteri Virtanen on tuotantotalouden insinööri ja viittä vaille valmis diplomi-insinööri. Hän työskentelee Logistikas Oy:n Rauman toimipisteessä Lakarissa. Virtasen työhön kuuluu muun muassa digitalisaation edistäminen ja varastoautomaatioratkaisut.

– Logistikas Oy investoi vahvasti varastoautomaatiojärjestelmään, joka asennetaan kevään 2019 aikana Lakariin. Automatisaatio nopeuttaa työskentelyä ja vapauttaa työntekijöiden aikaa toisella tavalla tuottavaan työhön, kun turha liikkuminen poistuu ja automaatti hoitaa tarvittavat tuotteet nopeasti keräilijälle, Valtteri Virtanen kuvailee.

– Tämä tehostaa toimintaa etenkin verkkokauppatuotteiden parissa toimiessa. Ne ovat yleensä pieniä tuotteita ja yksittäisiä kappaleita, joiden keräily perinteisin menetelmin voi olla aikaavievää ja sitä kautta tehotonta.

Verkkokauppa kasvaa myös Lakarissa

Logistikas Oy on havainnut verkkokaupan kasvun ja reagoi siihen Rauman Lakarin logistiikkakeskuksessa.

– Panostamme kovasti verkkokauppa-asiakkaisiimme, koska näemme että se on kovaa kasvava liiketoiminnan alue, jossa meidän on pysyttävä koko ajan hereillä, jotta voimme palvella asiakkaitamme huippulaadulla, Virtanen korostaa.

Logistiikan asiantuntija Valtteri Virtanen, Logistikas Oy

Työssä oppii vastuun ja tekemisen kautta

Valtteri Virtaselle työ Logistikas Oy:ssä on ollut opettavaista, ja vastuuta on saanut niin paljon kuin sitä on halunnut. Hänen mukaansa logistiikkaa-alakin varsin perinteisenä toimialana on murroksessa, jossa uusien digitaalisten ratkaisujen pohtiminen kuuluu osaavan logistiikka-alan yrityksen toimenkuvaan.

– Olen iloinen siitä, että Logistikas Oy:ssä uudet ideat ja boksin ulkopuolelta ajattelu on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, Logistiikan asiantuntija Virtanen kiittelee.

– Siitä hyötyy asiakkaamme, yritys ja tietysti myös minä itsekin.