Logistiikan asiantuntija Ville Virtanen: Laatu perustuu tekijöidensä summaan.

Kuormalavat täyttyvät harkitun järjestelmällisesti, kun Ville Virtanen valmistelee kuljetukseen lähtevää toimitusta. Logistikas Oy:n Jyväskylän toimipisteen lähettämössä työskentelevän Virtasen käsien kautta tuotteet suuntaavat eri puolille maailmaa.

– Kerään traktorien varaosat ja pakkaan ne kuljetettavaksi asiakkaalle. Tästä lähtee esimerkiksi renkaita ja vanteita Suolahteen enimmäkseen suoraan Valtran tuotantoon tai vaihtoehtoisesti välivarastoon, Virtanen kertoo.

– Tämän lisäksi tavaraa lähtee paljon myös ulkomaille. Toimitamme tavaraa eri puolille Eurooppaa ja Amerikkaa. Erona näissä on se, että kotimaan toimituksissa otan tavaroista painot ja ulkomaille lähtevistä painojen lisäksi myös mitat.

Virtanen tuntee talon sisäisen logistiikkaketjun hyvin. Hän aloitti työnsä marraskuussa 2017 pakkaajana, josta tie vei vain muutamaa päivää myöhemmin lähettämöön.

– Työ vaatii tarkkuutta ja laaja-alaista tietämystä. Keräilen ja pakkaan tuotteet, joten minun tulee tietää, miten erilaisia tavaroita pakataan oikein. Lisäksi teen rahtikirjat, joiden kanssa täytyy olla tarkkana.

Kolmen vuoden aikana Virtasen työnkuvassa on tapahtunut pieniä, mutta oleellisia muutoksia. Siinä missä aiemmin osa tuotteista varastoitiin ulkona, saadaan kaikki tavarat sijoitettua nykyään sisälle laajoihin varastotiloihin.

– Tämä muutos tehosti hyvällä tavalla prosessia, sillä nyt kaikki löytyvät loogisista paikoista ja läheltä. Se helpottaa keräilyä. Käytännössä joka päivä oppii jotain uutta. Kaikki heijastuu entistä parempaan asiakaskokemukseen.

Laatu perustuu aina tekijöidensä summaan. Jokaisen logistiikan asiantuntijan tekeminen ja henkilökohtaiset vahvuudet vaikuttavat toimivaan kokonaisuuteen.

– Olen oma-aloitteinen ja ahkera. Teen työni huolellisesti, mutta samaan aikaan tehokkaasti. Lähettämötyössä on paljon vaihtelevuutta, sillä esimerkiksi eri tuotteiden pakkaustavat ovat erilaiset. Välillä myös puran ja lastaan autoja, joten se tuo oman mukavan lisänsä, kun saa touhuta trukin kanssa.

Jyväskylän lähettämössä työskennellään kahdessa vuorossa. Virtanen kiittelee hyvää ilmapiiriä ja tekijöitään arvostavaa työnantajaa.

– Hyvin tehdystä työstä saa aina kiitosta. Se kannustaa omalta osaltaan kehittymään koko ajan lisää, Virtanen hymyilee