TVO Oyj: Logistiikka- ja varastointipalveluita suurimmalla mahdollisella tarkkuudella

Logistikas Oy on syksystä 2016 saakka vastannut Olkiluodon ydinvoimala-alueella logistiikasta kokonaispalveluna. Logistikas Oy tuottaa perinteisten varastointipalveluiden lisäksi Olkiluodon alueen sisäiset kuljetuspalvelut sekä kumppaniverkoston kautta koti- ja ulkomaan rahdit, lähettikuljetuspalvelut Rauman talousalueella sekä henkilökuljetukset. Lisäarvopalvelut kattavat pienhankinnat, työkaluvaraston hallinnan, laaduntarkastustoiminnan, tietojärjestelmään liittyvää opastusta, raskaiden kappaleiden käsittelyt ja pakkausten hallinnan.

– Logistikas-yhteistyön myötä meillä on kumppani, jonka ydinosaamista on logistiikkapalveluiden tuottaminen. Tämä on tuonut toimintaan selkeästi tehokkuutta ja kehittänyt prosesseja, kertoo TVO:n hankinnan osaamiskeskuspäällikkö Jani Virtanen.

Jani Virtanen vastaa TVO-konsernin hankinnoista ja logistiikasta. Hänen alaisuudessaan työskentelee 19 hengen tiimi, joka vastaa kokonaisuudesta yhdessä kumppaniensa kuten Logistikas Oy:n kanssa.

TVO:n hankinnan osaamiskeskuspäällikkö Jani Virtanen
TVO:n hankinnan osaamiskeskuspäällikkö Jani Virtanen

Toiminta kehittyy kumppanien avulla

TVO tähtää toiminnassaan suunnitelmallisuuteen ja pitkäjänteisyyteen. Ydinvoima-ala ei ole kvartaalitaloutta ja varaston kiertonopeus on hitaampi kuin monilla muilla aloilla. Laitosten vuosihuoltojen aikaan volyymit kuitenkin kasvavat moninkertaisiksi, jolloin joustava ja ketterä kumppani pystyy mukautumaan asiakkaan tilanteeseen.

– Varastot ja toiminta ovat Olkiluodossa, jolloin tarvitsemme paikallisen kumppanin joka joustaa ja muuttuu meidän rinnallamme. Näissä palveluissa paikallisuus on todella tärkeää, koska jo lainsäädäntö vaatii, että tietty määrä varaosista sijaitsee laitospaikalla. Logistikas Oy:llä on kapasiteettia laajentua volyymien kasvaessa, jolloin toiminta on koko ajan juuri oikein mitoitettua, Jani Virtanen kehuu.

– Aikaisemmin toimintaa on kehitetty paljolti omasta näkökulmastamme, mutta nyt Logistikas alansa asiantuntijana on tuonut mukanaan toimintatapoja, joista me emme välttämättä ole olleet edes tietoisia, sanoo TVO:n Jani Virtanen.