Logistikas 25 vuotta – Maarit Vainio-Ketola: Luottamus rakentuu aidosta välittämisestä

Kekkilä on kulkenut Logistikaksen matkassa koko menneen 25 vuoden ajan. Yhteistyömme alkoi käytännössä samana päivänä kun Ari Salmi ryhtyi yrittäjäksi. Hän työskenteli aiemmin meillä logistiikkapäällikkönä ja suunnitteli Eurajoen tehtaallemme lastauslaiturin, josta kontit lastataan, sekä lavakoon ja pakkaustavan, joiden myötä saimme hyödynnettyä konttien tilan kokonaisuudessaan.

Tänä päivänä Logistikas huolehtii toimitusketjumme tärkeästä osasta itsenäisesti. He kuljettavat tyhjät kontit Rauman satamasta Eurajoen tehtaallemme, jossa he pakkaavat kuhunkin konttiin lähtökohtaisesti aina 22 lavaa turvepakkauksia. Tämän jälkeen he toimittavat täydet kontit takaisin satama-alueelle, josta ne jatkavat matkaansa eri puolille maailmaa.

Kekkilän Eurajoen tuotantoalueella tehdään seulontaa, sekoitusta ja pakkausta. Vuosittainen tuotantokapasiteettimme käsittää kasvualustapuolella maksimissaan noin 400 000 kuutiota, josta hieman yli 70% menee ulkomaille ja vajaa 30% kotimaahan. Lannoitepuolella vastaava maksimi on 2 400 tonnia, josta 15 % suuntaa ulkomaille ja 85 % kotimaahan.

Vuosittaisissa volyymeissa on jonkin verran vaihteluja, mutta Logistikas kykenee reagoimaan ketterästi muuttuviin tarpeisiimme niin henkilöstön, alihankkijoiden kuin kaluston osalta. Viimeisten vuosien aikana konttimäärä on noussut hurjasti, ja tällä hetkellä mennään vuositasolla noin 1500 kontissa, ja määrän odotetaan kasvavan.

”Syvä luottamus perustuu siihen, että tiedän heidän huolehtivan kaikista pienistäkin yksityiskohdista.”

Yksi Logistikaksen vahvuuksista on Rauman sataman välittömässä läheisyydessä toimiminen. Mahdolliset muutokset hoituvat näin ollen todella nopeasti. Tuotelavamme ovat korkeita ja niitä tulee käsitellä varoen, joten kontitus vaatii tarkkuutta ja erikoisosaamista. Yksi esimerkki joustamisesta on se, että he tulevat lastaamaan kontteja tarvittaessa myös viikonloppuisin, mikäli laivausaikataulut sitä vaativat.

Logistikas käyttää yhteistyössämme omaa alihankintaverkostoaan, jonka kanssa olemme myös suoraan yhteydessä. Logistikaksen lupaama laatu ja toimintavarmuus näkyy läpi koko ketjun, oli kyseessä sitten heidän oma henkilöstönsä tai alihankintaverkoston toimijat.

Meidän välillämme on alusta lähtien ollut hyvin vahva luottamus, joka on vain vahvistunut vuosien varrella. Voin aina luottaa siihen, että he reagoivat nopeasti ketjussa mahdollisesti tuleviin äkkinäisiin ja yllättäviin muutoksiin.

Yksi tällainen nopeaa reagointia vaatinut kriisitilanne koettiin vuonna 2010, jolloin meillä oli tehdaspalo. Jouduimme siirtämään tuolloin osan Eurajoen tuotannosta väliaikaisesti Eestiin ja osan Haukinevalle. Logistikas hoiti tuolloin kaikki kuljetukset, eli he hakivat täysperävaunuautoilla lavat Raumalle ja järjestivät oman paikan, jossa he kontittivat tuotteemme. Näin saimme tuotteet maailmalle edelleen Raumalta.

”Vuosittaisissa volyymeissa on vaihteluja, mutta Logistikas kykenee reagoimaan ketterästi muuttuviin tarpeisiin.”

Logistikas välittää meistä asiakkaana. Tämä yhdessä luottamuksen, palveluvalmiuden ja korkean laadun kanssa on kantanut yhteistyötämme 25 vuoden ajan ja kantaa vastaisuudessakin. Meillä laatuvaatimukset kohtaavat, minkä myötä varmistamme yhdessä, että pakkaukset saapuvat asiakkaille yhtä priimassa kunnossa kuin ne meiltä lähtevät.

Haluan toivottaa Logistikakselle täydestä sydämestäni menestystä myös seuraaville vuosikymmenille.

Maarit Vainio-Ketola
Logistiikkakoordinaattori, ammattiliiketoiminta
Kekkilä Eurajoki