Logistikas ja Pisla: Joustavaa reagointia muuttuviin tarpeisiin

Logistikaksen myyntipäällikkö Jukka Lanu (vas.) ja Pislan logistiikkapäällikkö Anssi Lotvonen.

Logistikas ja Pisla Group Oy aloittivat yhteistyön joulukuussa 2021. Pisla on laadukkaiden brändien maahantuoja, jakelija ja valmistaja, jonka tuotteet keskittyvät rakentamiseen, sisustamiseen, ruoanlaittoon ja asumiseen. Yhteistyön myötä Logistikaksen Jyväskylän yksikkö tarjoaa Pislalle valmiiden tuotteiden sesonkivarastointipalveluita Säynätsalon logistiikkakeskuksessa.

– Lähestyin Logistikasta positiivisten kokemusten pohjalta. Työskentelin aiemmin Suolahdessa Valtran tehtaalla, jossa Logistikas toimii aktiivisena osana toimitusketjua. Näin ollen tiesin heidän laadukkaan palvelutasonsa, joka nojaa luotettavuuteen, ketteryyteen ja joustavuuteen, Pislan logistiikkapäällikkö Anssi Lotvonen kertoo.

Pisla toimittaa tuotteensa Mikkelin ja Viitasaaren toimipisteistään täysinä lavoina Jyväskylään, jossa ne varastoidaan ja lähetetään tilauksesta sovittuihin kohteisiin. Yhteistyö laajeni jo helmikuussa 2022, kun Logistikas ryhtyi tuottamaan Pislalle myös tilausten vastaanottoa ja lähetystä, sekä settien kokoonpanotoimintaa.

– Huomasimme tarvitsevamme ulkoista resurssia tähän kokoonpanotyöhön ja tiesimme Logistikaksen pystyvän tarjoamaan tämän laadukkaasti ja kilpailukykyisesti. Palvelukokonaisuus on toiminut odotetulla tavalla. Meillä on tiivis yhteistyö, jossa toimiva keskinäinen kommunikaatio ja läpinäkyvyys ovat avainasemassa.

Kotimaan lisäksi Pislan tuotteita tulee konteissa eri puolilta maailmaa. Nämä kontit puretaan Jyväskylässä. Lotvonen kiittelee Logistikaksen tapaa reagoida nopeastikin muuttuviin tarpeisiin.

– Meille on tärkeää, että Logistikas pystyy tarjoamaan käyttöömme joustavasti varastointitilaa. Voimme hyödyntää heiltä juuri sellaisen tilan, mitä milloinkin tarvitsemme. Kapasiteettia voidaan lisätä tai vähentää aina sen mukaan, miten tilanne elää.

Tunnettu suomalainen Muurikka kuuluu Pislan laajoihin tuotevalikoimiin. Muurikka-tuoteperhe sisältää monipuoliset tarvikkeet ja välineet ulkoruoanlaittoon.

Globaali tilanne kasvattaa varastointitarpeita

Pisla on valtakunnallisesti tunnettu toimija, jonka monipuolisen valikoiman tuotteita löytyy käytännössä jokaisesta suomalaisesta kotitaloudesta. Logistikas toimii Pislan verkostossa sisäisesti sekä suoraan asiakkaiden suuntaan.

– Olen saanut seurata nyt puolisen vuotta heidän laadukasta tekemistään. Kyseessä on kovaa vauhtia kasvava yhtiö, joten on hienoa saada olla ketteränä logistiikkakumppanina siinä kasvussa mukana, Logistikaksen myyntipäällikkö Jukka Lanu sanoo.

Tämän yhteistyön myötä Logistikas otti entistä laajemmin käyttöön Jyväskylän yksikön naapuritontilla sijaitsevan UPM:n entisen vaneritehtaan tiloja. Vallitseva maailmantilanne ja sen vaikutukset eri toimialoihin ovat kasvattaneet laajalti varastotilojen kysyntää.

– Meillä on Jyväskylän seudulla enemmän teollisuusasiakkaita, joten Logistikaksen silmin katsottuna tämä yhteistyö tukee hyvällä tavalla asiakaskuntamme laajentumista myös kuluttajatuotteiden toimialakenttään. Pisla on ollut hyvään aikaan liikkeellä lisätilan kartoittamisessa, kun mietitään globaalin tilanteen aiheuttamaa suurta kysyntää varastoinnille ja ulkoistetuille logistiikkapalveluille.

– Varastointipalvelut ovat Logistikaksen ydinosaamista, mutta kuten kaikki yhteistyöt myös tämä kehittää meidän omaa osaamistamme entisestään, mikä taas näkyy laaja-alaisesti kaikessa palvelussamme, Lanu toteaa.

Pitkä talvi on vihdoin takana ja mökkisesonki alkaa. Pislan laajasta tuotevalikoimasta löydät tarvikkeet niin kesämökille kuin vaikkapa matkailuun. Tutustu Pislaan ja heidän laajaan tuotevalikoimaan osoitteessa www.pisla.fi