Logistikas ja Rauma Marine Constructions syventävät yhteistyötään Rauman telakka-alueella

Logistikas-konserni laajentaa toimintojaan Rauman telakka-alueella toimivan Rauma Marine Constructions Oy:n (RMC) palvelutarjonnassa liikkeenluovutuksen myötä. Perjantaina 1.4.2022 voimaan astuvalla sopimuksella Logistikas huolehtii vastaisuudessa myös RMC:n terästuotannon ja lohkotuotannon sisälogistiikkapalveluista sekä työvälinejakelun palveluoperoinnista.

– RMC:n liiketoimintaympäristö on strategiamme mukainen segmentti, johon panostamme. Yhteisenä tavoitteenamme on kehittää jatkuvasti yhteistyömme laatua ja tehokkuutta, joten olemme käyneet pitkään keskusteluja seuraavista kehitysaskelista. Tämä merkittävä muutos on yksi niistä. Monivuotinen sopimus on RMC:ltä erittäin hieno luottamuksen osoitus, joka kertoo heidän uskovan meihin ja yhteistyöhömme, Logistikaksen myyntipäällikkö Markus Viitanen sanoo.

Laaja-alaista yhteistyötä on tehty aina RMC:n perustamisesta eli vuodesta 2014 alkaen. Ainutlaatuisessa teräslogistiikkakonseptissa Logistikas huolehtii teräsmateriaalien hankinnasta sekä teräksen logistiikka- ja esikäsittelypalveluista. Integroidut tietojärjestelmät takaavat saumattoman prosessin.

– RMC:n ydinliiketoiminta on verkostomaisen toimintatavan hallinta. Toimintamme on kovassa kasvussa ja tilauskannassa olevat projektit kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Vaativien ympäristöjen ketteränä kumppanina Logistikas on tärkeässä roolissa nopeaa reagointia vaativissa tarpeissamme, RMC:n operatiivinen johtaja Ville Laaksonen kertoo.

– Pystymme luomaan teräs- ja lohkotuotannon sisälogistiikkapalveluiden välivaiheisiin seurattavuutta ja hallinnointiin avoimuutta. Meillä on myös kokemusta vastaavanlaisten vaativien teollisuusympäristöjen työvälinejakelusta Olkiluodossa, Viitanen lisää.

Rauma Marine Constructions Oy:n operatiivinen johtaja Ville Laaksonen (vas.) ja Logistikas Oy:n myyntipäällikkö Markus Viitanen.

Osaamista, kokemusta ja omistautumista

Rauman telakka-alue työllistää tällä hetkellä noin 30 logistiikkakonsernin työntekijää. Liikkeenluovutuksen yhteydessä RMC:ltä siirtyy viisi henkilöä Logistikakselle vanhoina työntekijöinä.

– Kokonaisvaltaisen logistiikkakonseptin toteuttaminen vaatii juuri sellaista laaja-alaista osaamista, kokemusta ja omistautumista, jota meidän henkilöstöltämme löytyy. Sitoutuneet ammattilaisemme ovat korkean laadun tae. Haluankin toivottaa myös uudet työntekijät tervetulleiksi Logistikas-perheeseen, Viitanen sanoo.

RMC:n verkostomaisessa toimintatavassa oman alansa ydinosaajat huolehtivat eri toiminnoista. Logistikas palvelee koko RMC:n projekteja toteuttavaa verkostoa, eli yhteensä noin 1000 henkilöä.

– Tämä muutos on osa strategiamme mukaista verkostomallin noudattamista ja keskittymistä ydinliiketoimintaamme. Muutoksen ydin on palvelukokonaisuuden kehittäminen, josta hyötyvät kaikki verkostokumppanimme, Laaksonen kertoo.

– Nämä toiminnot siirtyvät nyt kokonaisvaltaisesti Logistikakselle, eli he ovat kokonaisvastuussa näiden palveluiden tuottamisesta ja kehittämisestä. Logistikaksella on pitkä kokemus telakka-alueella toimimisesta, sekä vahvaa osaamista kaikista näistä palvelutoiminnoista.

LISÄTIEDOT:
Toni Brigatti
toimitusjohtaja, Logistikas
+358 44 321 1469
toni.brigatti@logistikas.fi

Ville Laaksonen
operatiivinen johtaja, Rauma Marine Constructions
+358 40 826 1664
ville.laaksonen@rmcfinland.fi