Logistikas jatkaa Suomen mestarin matkassa myös kaudella 2022-23

Rauman Lukon Liiga-joukkueen pelipaidan rintamusta koristaa Logistikaksen vaakunalogo myös kaudella 2022-23. Kuvassa paitaa esittelee Lukon hyökkääjä Scott Pooley, joka teki juuri ensi kautta koskevan jatkosopimuksen raumalaissseuran kanssa.

Logistikas-konserni ja jääkiekon Liigassa pelaava Rauman Lukko ovat tehneet jatkosopimuksen yhteistyöstään kaudelle 2022-23. Parisenkymmentä vuotta jatkunut yhteistyö on tärkeä osa Logistikaksen liiketoiminnan eri osa-alueita aina asiakastapaamisista markkinointiin – paikallisidentiteettiä unohtamatta.

– Tämän kaltaisen yhteistyön tulee olla aina liiketoimintaa tukevaa. Logistikas on mukana tukemassa monenlaisia yhteiskunnallisia asioita kaikilla toimipaikkakunnillaan, sillä haluamme olla osa näitä yhteisöjä. Olemme siis mukana mahdollistamassa alueiden ihmisille elämyksiä ja saamme samalla hyvää näkyvyyttä, Logistikaksen toimitusjohtaja Toni Brigatti kertoo.

Logistikaksen logo näkyy Lukon pelipaidassa lehväslogon yläpuolella hyvin keskeisellä paikalla myös ensi kaudella. Yhtiön perinteisestä logosta poikkeava vaakuna suunniteltiin aikanaan juuri kyseistä käyttöä varten. Logistikas hyödyntää myös seuraavat kolme vuotta Lukon ottelutapahtumien aitioita asiakas- ja henkilöstötilaisuuksiin.

– Olemme todenneet aitioiden hyödyntämisen hyväksi tavaksi tavata asiakkaita, erilaisia sidosryhmiä ja omaa henkilöstöä hieman vapaammassa ympäristössä. Kivikylän Areenalla puitteet ja palvelut ovat on kunnossa. Paitamainos tuo erittäin hyvää näkyvyyttä, sillä logo näkyy esimerkiksi tv- ja lehtihaastatteluissa sekä virallisissa pelaajakuvissa. Logo on mukana myös fanipaidoissa, joita myytiin etenkin mestaruuskaudella todella paljon.

Lukko juhli seurahistorian toista Suomen mestaruutta 58 vuoden tauon jälkeen keväällä 2021. (Kuva: Elmeri Elo)

Kuten urheilussa aina, pitkään jatkuneeseen yhteistyöhön mahtuu menestyksen osalta niin ylä- kuin alamäkiä. Logistikas on pysynyt Lukon tukena vaikeinakin hetkinä. Pitkäjänteisen tekemisen kruunuksi raumalaisseura voitti keväällä 2021 Suomen mestaruuden 58 vuoden tauon jälkeen.

– Lukko on kaikkien raumalaisten yhteinen asia, joten totta kai Lukolla on iso merkitys myös minulle henkilökohtaisesti. Kuten moni työntekijöistämme, myös minä olen pienestä pitäen ollut mukana Lukon touhuissa ja saanut sieltä paljon hyvää elämään. Nyt pystymme yhdessä antamaan jotain myös takaisin päin, Brigatti sanoo.

– Yhteistyökumppanina on hienoa olla mukana menestyksessä, mutta ennen kaikkea ihmisiä elämysten kautta yhdistävässä asiassa. Logistikaksen perustaja, osakas ja hallituksen jäsen Ari Salmi toimi viimeiset viisi vuotta Lukon hallituksen puheenjohtajana, ja olin todella onnellinen Arin puolesta, kun hän sai oman työnsä kruunuksi sen kaikkein kirkkaimman mitalin kaulaan.

Logistikas on Lukon pääyhteistyökumppaneita. Kivikylän Areenan pääkäytävän seinällä on lista yhteistyökumppaneista.

Ainutlaatuisen yhteisöllisyyden vaalijat

Yhteistyökumppaneiden merkitystä suomalaisessa urheilussa ei voi korostaa liikaa. Raumalla, noin 39 000 asukkaan paikkakunnalla tuo merkitys korostuu entisestään. Lukon myyntipäällikkö Juho Ylijoki jakaa suurta kiitosta Logistikaksen kaltaisille sitoutuneille kumppaneille, jotka haluavat olla mukana mahdollistamassa oman toimialueensa asukkaille korkeimman tason urheiluviihdettä.

– Logistikas on yksi meidän pääyhteistyökumppaneistamme, joten tämä jatkosopimus on meille tärkeä asia. Yhteistyö on ollut mutkatonta, ja heidän kanssaan on ollut aina helppo tehdä yhteistyötä. Olemme joustaneet tarvittaessa puolin ja toisin. He ovat ymmärtäneet hyvin esimerkiksi koronapandemian vaikutuksen meidän toimintaamme, Ylijoki kiittelee.

Logistikaksen perustaja, osakas ja hallituksen jäsen Ari Salmi toimi viimeiset viisi vuotta Lukon hallituksen puheenjohtajana. Hän oli yksi tärkeistä tekijöistä Lukon menestyksen taustalla.

Menneet kaksi vuotta ovat olleet tapahtuma-alalle haasteellisia. Jotain Lukon merkityksestä raumalaisille kertoo se, että yhteistyökumppanit ovat pysyneet Lukon matkassa, vaikka otteluita on jouduttu jopa perumaan.

– Logistikas on nähnyt Lukon matkassa sekä hyvät että haastavammat kaudet, eli olemme kirjoittaneet yhteistä tarinaa jo pitkään. Logistikaksen juuret ovat Raumalla, mutta yritys on levittäytynyt laajalle Suomeen, kuten Vaasaan ja Jyväskylään. Lukko on koko kaupungin juttu ja se yhdistää raumalaiset ainutlaatuisella tavalla. On hienoa, että Rauma ja Lukko ovat Logistikakselle tärkeitä, Ylijoki sanoo.

Lukon myyntipäällikkö Juho Ylijoki ja hyökkääjä Scott Pooley.