Logistikas laajentaa yritysostoilla Vaasan alueelle

Piccolo Group Oy:n omistajat Seppo Koskinen (vas.) ja Petri Kuivamäki sekä Logistikas-konsernin toimitusjohtaja Toni Brigatti tiistaina allekirjoitustilaisuudessa Vaasassa.

Logistikas Oy on tänään tiistaina 22.6.2021 allekirjoittanut sopimuksen kahden vaasalaisen yhtiön Piccolo Packing Oy:n ja Piccolo Solutions Oy:n ostamisesta. Yrityskaupan myötä Logistikas laajenee Vaasan talousalueelle ja vahvistaa näin maantieteellistä läsnäoloaan sekä kykyään palvella uusia ja nykyisiä asiakkaita entistä paremmin.

Piccolo Solutions ja Piccolo Packing tarjoavat sisälogistiikkaan, paikallisvarastointiin ja pakkaamiseen liittyviä palveluita pääasiallisesti Vaasan talousalueella. Yhtiöt työllistävät noin 60 työntekijää ja sen asiakaskunta koostuu pitkäaikaisista teknologiateollisuuden toimijoista. Kahden yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2020 noin 7,5 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 0,9 miljoonaa euroa.

– Kyseessä on Logistikas Oy:n ensimmäiset yritysostot nykyisen pääomistajamme Sievi Capital Oyj:n kanssa, joten tämä on tärkeä askel strategiassamme. Tällä tavalla kehitämme yhtiömme kykyä palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin ja laajemmalla maantieteellisellä alueella. Suuremman kokonaisuuden myötä voimme investoida enemmän ja tarjota kokonaisvaltaisia logistiikan palveluita entistä useammalle asiakkaalle, Logistikas-konsernin toimitusjohtaja Toni Brigatti sanoo.

– Nyt meillä on hieno mahdollisuus kehittää yhteistyötämme asiakkaiden kanssa Vaasan talousalueella, joka kehittyy jatkuvasti ja tarjoaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Tästä hyvinä esimerkkeinä Logistikaksen hankinta- ja konsultointipalvelut, joille on ollut kysyntää molempien yhtiöiden asiakaskunnissa, Brigatti jatkaa.

Vaasalaisyhtiöt aiemmin omistanut Piccolo Group Oy tulee Logistikas Oy:n osakkaaksi. Piccolo Groupin pääomistaja Petri Kuivamäki jatkaa myös Piccolo Packing Oy:n ja Piccolo Solutions Oy:n hallituksen jäsenenä.

– On hienoa päästä mukaan osaksi Logistikaksen kasvutarinaa ja yhdessä voimme luoda entistä paremman kokonaisuuden asiakkaillemme. Laajemmat resurssit mahdollistavat vaadittavat investoinnit järjestelmiin sekä osaamiseen, mutta samalla pystymme säilyttämään paikallisuuden ja ketteryyden, joka on erittäin tärkeä meidän asiakkaillemme, Piccolo Groupin toimitusjohtaja Petri Kuivamäki toteaa.

Yrityskaupan odotetaan toteutuvan heinäkuun 2021 aikana.

LISÄTIETOJA:
Toni Brigatti, toimitusjohtaja, Logistikas Oy, 044 321 1469
Petri Kuivamäki, toimitusjohtaja, Piccolo Group Oy, 050 0555 685

Petri Kuivamäki ja Toni Brigatti

Logistikas Oy on vuonna 1997 perustettu logistiikka-alan konserni, joka koostuu Logistikas Palvelut Oy:stä ja Logistikas Hankinta Oy:stä. Konserni työllistää noin 170 logistiikka-alan ammattilaista kuudella paikkakunnalla omissa logistiikkakeskuksissa sekä asiakkaiden tiloissa vastaten sisälogistiikkatehtävistä.

Logistikas tuottaa asiakkailleen kilpailuetua kokonaisvaltaisella logistiikkatoimintojen hallinnalla. Palvelukokonaisuus sisältää lähilogistiikan, sisälogistiikan ja paikallisvarastoinnin palvelutuotteet sekä hankinta- ja asiantuntijapalvelut.

Piccolo Packing Oy on perustettu vuonna 1998 ja Piccolo Solutions Oy vuonna 2018. Yhtiöt tarjoavat sisälogistiikkaan, paikallisvarastointiin ja pakkaamiseen liittyviä palveluita pääasiallisesti Vaasan talousalueella. Piccolo Packing työllistää 42 henkilöä ja Piccolo Solutions 25 henkilöä.