Logistikas Oy:n uusi hallitus aloitti tehtävässään 1.3.2020

Logistikas Oy:n hallitus on täydentynyt kahdella kokeneella logistiikka-alan osaajalla. Tapio Orne ja Seppo Virta aloittivat hallituksessa, ja hallituksen jäsenenä jatkaa Eino-Pekka Vuorento, puheenjohtajana Ari Salmi sekä varajäsenenä Jyrki Lehti. Teemu Luovila aloitti alkuvuodesta Apetit Oyj:n talous- ja hallintojohtajana, eikä tästä syystä enää jatka yhtiön hallituksessa.

Ylärivissä: Logistikas Oy:n toimitusjohtaja Toni Brigatti ja hallituksen puheenjohtaja Ari Salmi. Alarivissä: Hallituksen jäsenet Tapio Orne, Seppo Virta ja Eino-Pekka Vuorento sekä varajäsen Jyrki Lehti.

Logistikas Oy:n hallitukseen on vuodesta 2004 valittu omistajien ja operatiivisten tehtävien ulkopuolisia jäseniä. Logistikas Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja Ari Salmi uskoo, että tämä päätös on vauhdittanut yrityksen kehitystä siihen, missä se nykyään on. Hallituksen jäsen valitaan kolmeksi vuodeksi, jotta hänellä on mahdollisuus päästä kunnolla yritystoimintaan mukaan ja kehittää yritystä pitkäjänteisesti.

– Kasvava yritys on vähän kuin kasvava ihminen, joka eri elämänvaiheissaan kaipaa erilaista tukea. Yrityksen “kasvatusta” ohjaa tarkoin valittu hallitus, jonka jäsenien erilaiset taustat ja kokemukset luovat turvallisen ja ammattitaitoisen pohjan yrityksen toiminnalle, Ari Salmi kuvailee.

Tapio Ornella kattava kokemus logistiikka-alalla

Tapio Orne on pitkän linjan logistiikka-alan ammattilainen, jolle on kertynyt logistiikkakokemusta 37 vuoden ajalta niin myynnin, markkinoinnin kuin johtamisenkin saralta. Hän on työskennellyt lukuisissa logistiikka-alan yrityksissä kuten Kiitolinjalla, Postilla, VR:llä ja DB Schenkerillä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Vuosina 2013 - 2017 hän toimi myös Euroports Finland Oy:n toimitusjohtajana.

Ari Salmi tuntee Tapio Ornen jo kymmenien vuosien takaa. Yhteistä historiaa on 1980-luvulta, jolloin molemmat työskentelivät samalla työnantajalla. Salmi näkee Ornen kokeneena logistiikka-alan ammattilaisena, joka tuntee markkinat ja asiakkaat, ja jolla on valtava verkosto.

Ornen kokemus Logistikas-yhtiöistä juontaa juurensa vuosien taa. Tuttuun yritykseen oli mielekästä lähteä mukaan.

– Kun Ari pyysi minua Logistikas Oy:n hallitukseen, otin pestin ilomielin vastaan. Vuosikymmenien aikana tiemme ovat leikanneet useasti, ja olemme yritystemme kautta tehneet välillä yhteistyötä, välillä ratkaisseet logistiikan ongelmia eri tulokulmista. Tätä kautta tunsin monia yhtiön työntekijöitä jo pidemmältä ajalta, Orne kertoo.

Orne kokee Logistikas Oy:n ketteräksi ja hyvin johdetuksi yritykseksi. Hallitustyön alettua syntynyt ensivaikutelma yrityksestä on hänellä nuorekas, positiivinen ja ammattitaitoinen. Hän odottaa, että pystyy omalla osaamisellaan, taustallaan ja kokemuksellaan tukemaan kasvavaa yritystä sen tavoitteissa.

Seppo Virta on hankinnan ammattilainen

Seppo Virralla on 40 vuoden kokemus hankinnan eri rooleista ja osa-alueista ympäri maailmaa. Logistikas Oy:n hallitukseen hän tuo näkemystä erityisesti hankinnan kehittämiseen ja konseptointiin.

– Virralla on vankkaa kokemusta ostoista ja projekteista ympäri maailmaa. Hän on ollut mukana vastaamassa hankinnasta mm. isoissa kaasu- ja öljyprojekteissa Siperiaa myöten. Kun Rauma Marine Constructions perustettiin, loi Virta sinne reilussa vuodessa hankinnalle toimintatavat, Ari Salmi kertoo.

Virta toimi myös Technip Offshore Finland Oy:ssä työskennellessään Logistikas Hankinta Oy:n liiketoimintajohtajana 2.1.2020 aloittaneen Mikko Jaskarin esimiehenä. Salmi kokee merkittäväksi sen, että Jaskari saa uudessa pestissään sparrausta oman talon sisältä sellaiselta, jonka jo tuntee ja johon luottaa.

– Koen Logistikas-yhtiöt eteenpäin menevänä ja mielenkiintoisena yrityksenä. Kun toiminnalle on löydetty hyvä suunta, on seuraavana haasteena pitää tuo hyvä suunta, Seppo Virta toteaa.

“Osaavat, harkitusti valitut jäsenet hallituksessa antavat yrityksestä hyvän kuvan”

Logistikas Oy ja Logistikas Hankinta Oy ovat muutaman viime vuoden aikana kokeneet kasvua, ja yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto ylitti viime vuonna 20 miljoonaa euroa. Ari Salmi kokee yrityksen nykyisen liikevaihdon moneen mahdollistavana tekijänä.

– 20 miljoonan euron liikevaihto on merkki siitä, että pystymme hoitamaan myös isompia asiakkuuksia. Koen, että yksi tärkeä tehtävämme on pystyä tarjoamaan isoille teollisuusyrityksille kumppanuus toimivassa logistiikkaketjussa ilman, että organisaation tarvitsee hankkia omaa, yrityksen sisäistä logistiikkaosaamista, Salmi sanoo.

Salmi uskoo, että kumppanuutta harkitessa katsotaan, miten yritys rakentuu operatiivisesti ja millainen hallitus sillä on. Hän kokeekin hyvän hallituksen kertovan paljon yrityksestä. Uudelta hallituskokoonpanolta hän odottaa edelleen hyvää näkemystä yrityksen eteenpäin viemisessä ja kehittämisessä. Ilmapiiri on hallituksessa pysynyt keskustelevana, minkä lisäksi hallituksella on yrityksen toiminnassa aktiivinen ote.