Markus Viitanen myyntipäälliköksi, Valtteri Virtasesta telakan yksikön päällikkö

Valtteri Virtanen (vas.) toimii lokakuun alusta lähtien telakan yksikön päällikkönä ja Markus Viitanen myyntipäällikkönä.

Logistikas Oy on nimittänyt 1.10. alkaen myyntipäällikökseen Markus Viitasen ja Rauman telakan yksikön päälliköksi Valtteri Virtasen. Yhtiön sisäiset tehtäväsiirrot vahvistavat ja vievät eteenpäin molempien osastojen toimintaa.

Vuodesta 2018 lähtien Logistikas Oy:n Rauman telakan yksikön päällikkönä työskennellyt Markus Viitanen palaa tuttuun työnkuvaan myyntipäälliköksi, sillä hän työskenteli kyseisessä toimessa jo aiemmin tammikuusta 2017 kesään 2018. Telakan yksikön päällikkönä aloittava Valtteri Virtanen sen sijaan on viimeksi toiminut yhtiön kehitys- ja teknologiapäällikkönä.

– Logistikas haluaa panostaa myyntiin vahvistamalla sen puolen organisaatiota. Samaan aikaan toimintamme telakalla kasvaa koko ajan, mikä vaatii entistäkin vahvempaa panostusta kehitystyöhön. Tällä ratkaisulla kykenemme panostamaan molempiin toimintoihin, Viitanen kertoo.

– Tavoitteenamme on luoda asiakkaillemme entistäkin laadukkaampaa ja kustannustehokkaampaa palvelua. Tällä tavalla meidän omat toimintamallimme kehittyvät niin telakalla kuin myös kaikissa Logistikas Oy:n asiakassuhteissa, Virtanen lisää.

Kun telakan yksikön liiketoimintaan lähdettiin panostamaan kesällä 2018, eriytettiin se tuolloin muista yksiköistä. Samalla Viitanen otti vetovastuun päivittäisestä toiminnasta.

– Reilun puolentoista vuoden aikana toiminta ja siihen liittyvät haaratoiminnot on kasvaneet samaan tahtiin volyymien kasvun kanssa. Tällä hetkellä telakalla on käynnissä kaksi isoa laivaprojektia, joiden myötä myös meillä on vastuullamme iso palvelukokonaisuus. Se vaatii luonnollisesti panostusta, Viitanen huomauttaa.

– Viimeisen puolentoista vuoden aikana olemme luoneet telakan yksikössämme muutamia uusia liiketoimintahaaroja, joilla olemme vastanneet asiakkaiden kasvaneisiin tarpeisiin. Olen saanut olla vahvasti kiinni asiakasrajapinnassa ja nähnyt niitä tarpeita, joihin olemme onnistuneesti kyenneet kehittämään sopivia palvelumuotoja.

Paluu tuttuun myyntipäällikön tehtävään on Viitaselle mieleen.

– Minulla on hyvät odotukset tulevaa ajatellen. Olemme tietyllä tapaa selkeyttäneet palvelukonseptejamme. Haluamme panostaa entistäkin paremmin olemassa olevien asiakkaiden palvelukokemuksiin ja -kokonaisuuksiin sekä luonnollisesti myös uusasiakashankintaan.

Prosessit entistä tehokkaammiksi

Telakan yksikön kasvu ja sitä myötä toimintojen kehitystyö jatkuu nyt uusissa käsissä. Viitanen kehuu syksyllä 2017 Logistikas Oy:n palveluksessa Lakarissa aloittaneen Virtasen olevan oikea mies tarttumaan yksikön päällikön ruoriin.

– Oma osaamiseni on teknisen ja taloudellisen puolen kehittämisessä, joten pystyn varmasti tuomaan paljon uusia asioita niin telakan yksikön operatiiviseen johtamiseen ja ihmisten johtamiseen kuin myös omien prosessiemme kehittämiseen, Virtanen sanoo.

Hän kiittelee vahvaa pohjaa, jonka Viitanen on viimeisen puolentoista vuoden aikana telakan yksikköön rakentanut. Alueella toimiviin yhteistyökumppaneihin on luotu tiiviit ja toimivat vuorovaikutussuhteet.

– Markus on tehnyt todella hyvää työtä, joten minun on helppo hypätä hänen saappaisiinsa. Yksikön toiminnoille on luotu vahvat pohjat, joiden päälle pystymme rakentamaan tulevaisuudessa erilaisia prosesseja.

Logistikas Oy:n tavoitteena on tehostaa asiakkaiden prosesseja niin toiminnallisesti kuin taloudellisestikin.

– Oma työni muuttuu nyt siinä mielessä, että ennen olen toiminut Logistikas Oy:n omien toimintatapojen ja prosessien kehittämisessä, mutta nyt siirryn tekemään samaa työtä hieman erilaiseen ympäristöön suoraan asiakasrajapinnassa.

Viimeisen kuukauden aikana Virtanen on saanut Viitaselta runsain määrin tärkeää käytännön oppia telakkateollisuuden toiminnoista. Miehet työskentelivät yhdessä syyskuun ajan, joten Virtaselle tarttui paljon myös tärkeää niin sanottua hiljaista tietoa.

– Olemme tehneet vuosien varrella yhteisiä projekteja, joten yhteistyömme on toiminut ja toimii vastaisuudessakin hyvin. Minulla on olemassa tieto siitä, miten asiat ja toiminta telakalla etenee. Näin ollen pystyn antamaan Valtterille sellaista tietoa, jonka avulla hänen on hyvä lähteä liikkeelle, Viitanen sanoo.

Koko Logistikas Oy:n monipuolista osaamista tullaan hyödyntämään vastaisuudessakin kaikkien asiakkaiden parhaaksi.

– Eihän Markus ole tuosta mihinkään katoamassa. Tulemme työskentelemään tulevaisuudessakin yhdessä tiiviisti palvellaksemme asiakkaidemme tarpeet aina mahdollisimman hyvin. Hänen vahvuutensa ovat myyntipuolella ja asiakasuhteiden hoitamisessa, joten sitä vahvuutta tulemme hyödyntämään entiseen tapaan myös telakan yksikössämme, Virtanen painottaa.