Mika Vankasta Logistikas-konsernin HSQE-päällikkö

Logistikas on nimittänyt Mika Vankan konsernin HSQE-päälliköksi. Vankka työskenteli aiemmin Logistikas Vaasa Oy:n ja Logistikas Tehdaspalvelut Oy:n laatupäällikkönä. Uudessa tehtävässään hän huolehtii nimikkeen mukaisesti konsernin terveys-, turvallisuus-, laatu- ja ympäristöasioista. HSQE-päällikön tehtävät hän aloitti virallisesti 18.3.2022.

– Logistikas on tehnyt viime aikoina strategian mukaista kasvua ja halusimme nyt panostaa entisestään myös tämän tehtävänkuvan mukaisiin asioihin. Tämä on yksi tapa viedä päivittäistä toimintaamme yhdellä osa-alueella eteenpäin. Kaikki kehitys näkyy palvelumme tasossa ja henkilöstön hyvinvoinnissa, Logistikaksen henkilöstöpäällikkö Olli-Pekka Reunanen kertoo.

– Mika oli kyseiseen tehtävään monellakin tapaa oikea henkilö. Hän tuntee yhtiön ja toimintatavat, ja häneltä löytyy vahvaa osaamista kaikista HSQE:n osa-alueilta. Mika on ihmisenä rauhallinen ja analysoiva, ja nämä ovat juuri oikeita luonteenpiirteitä tässä tehtävässä.

Vankalla on pitkä kokemus logistiikka-alalta. Hänellä on takanaan yli kymmenen vuoden ura Logistikaksen kesällä 2021 ostaman Piccolon palveluksessa. Jo ennen tätä hän työskenteli pitkään logistiikka-alalla työnjohtotehtävissä.

– Suuntaan suurella mielenkiinnolla uuteen toimeen. Olen otettu siitä, että minulle tarjottiin tällaista tehtävää. Tämä osoittaa, että minuun luotetaan. Olen ollut vuosien aikana monessa mukana ja sitä kautta minulle on kertynyt laaja-alaista osaamista ja tietotaitoa, joita voin hyödyntää uudessa tehtävässäni, Vankka toteaa.

Hänen pääsääntöinen työpisteensä tulee sijaitsemaan edelleen Vaasassa, mutta uuden tehtävän myötä Vankka tulee olemaan tuttu näky myös muissa konsernin yksiköissä.

– Meillä on ollut Vaasassa jo pitkään työturvallisuus- ja ympäristösertifikaatit, ja nyt niitä lähdetään laajentamaan muihin yksiköihin, joissa on jo olemassa laatusertifikaatit. Sitä kautta yksiköissä on hyvä runko ja ymmärrys näistä asioista. Ryhdyn nyt katsomaan, että kaikkiin HSQE:n osa-alueisiin liittyvät dokumentit ja prosessit ovat läpi konsernin samassa muotissa ja sertifikaattien vaatimilla tavoilla, Vankka kertoo.

Tutustu Mika Vankkaan tarkemmin lukemalla Logistiikan asiantuntija -artikkeli tästä.