Oikeanlaista tekemisen meininkiä – Jukka Lanu on Logistikas Oy:n uusi myyntipäällikkö

Logistikas Oy vahvisti entisestään myyntiosastoaan, kun jyväskyläläinen Jukka Lanu aloitti työnsä konsernin palveluksessa myyntipäällikkönä 15. maaliskuuta. Pitkän linjan logistiikan ja myynnin ammattilainen vastaa Keski- ja Pohjois-Suomen myyntitoiminnasta.

Logistikas sai organisaatioonsa lisää huippuosaamista, sillä Jukka Lanu on kerryttänyt monipuolista logistiikka-alan kokemusta erilaisissa myynti-, kehitys- ja opetustehtävissä. Lanun työpiste sijaitsee Jyväskylässä Säynätsalon toimipisteessä.

– Pääsääntöisesti tulen työskentelemään uusasiakashankinnassa. Sisälogistiikan ulkoistuspalveluiden myynnissä on oleellisinta tunnistaa asiakkaan tarpeet, joita lähdetään ratkaisemaan. Puhutaan siis tietyllä tapaa konsultoivasta ja ratkaisuhakuisesta myynnistä, Lanu kertoo.

– Oma työkokemukseni takaa tähän hyvät työkalut. Visiointi, kehitystyö ja personointi ovat iso osa tämän alan myyntityötä. Ulkoistaminen on aidoimmillaan sitä, että muutetaan asiakkaan logistiikan konseptit entistä toimivimmiksi ja tehokkaammiksi.

Toimintojen ulkoistamisessa luottamus on tärkeässä roolissa. Logistikas Oy:llä on erittäin hyvät referenssit ja tätä kenttää Lanu lähtee omalta osaltaan laajentamaan.

– On tärkeää, että asiakas pystyy luottamaan meihin. Kun otamme sovitut toiminnot hoitaaksemme, ne myös hoituvat kunnolla. Yhtenä osa-alueena on osattava viestiä muutoksista kaikille sidosryhmille.

Lanu vieraili Raumalla alkuviikosta tutustumassa eri toimintoihin ja vaihtamassa kuulumisia uusien työkavereidensa kanssa.

Kokemusta myös kehitys- ja opetustyöstä

Lanu valmistui englanninkieliseltä linjalta kansainvälisen logistiikan AMK insinööriksi keväällä 2013. Työura alkoi Uudenkaupungin autotehtaalla logistiikka-alan yrityksen kehitysinsinöörinä. Noin vuotta myöhemmin työnkuva vaihtui Keski- ja Pohjois-Suomen myyntipäälliköksi.

– Heidän palveluksessaan vierähti noin kolme ja puoli vuotta. Välillä opetin sivutoimisena Jyväskylän ammattikorkeakoulussa sisälogistiikan johtamisen opintojaksoa. JAMK:sta tarjottiin minulle vakinaisen opettajan toimea syksyllä 2017 ja päätin tarttua tilaisuuteen, Lanu taustoittaa.

Noin kahden vuoden vakinaisen opettamisen jälkeen reissutyöhön tottuneen Lanun mieli alkoi vetää taas maantielle ja myyntityön pariin.

– Työ JAMK:ssa oli enemmän asiantuntijatyötä kuin opettamista, mikä ei kuitenkaan ollut minulle ominta hommaa. Opiskelijoiden ja kollegoiden kanssa tekeminen oli kivaa ja siitä nautin, mutta enin osa töitä tehtiin ”digitaalisen paperipinon” takana yksin puurtaen. Kaipasin tiimityötä ja uusien ihmisten tapaamista. JAMK:ssa oli kuitenkin todella hyvä työyhteisö, josta jäi minulle hyviä ystäviä . Opin siellä myös itse paljon, joten kannatti käydä kokeilemassa.

Opettajan työt saivat jäädä, kun hänelle tarjoutui mahdollisuus siirtyä Pohjoismaiden suurimpaan raskaisiin ja ylimittaisiin kuljetuksiin keskittyneen Silvasti Oy:n kuljetuspäälliköksi.

– Viihdyin Silvastilla erittäin hyvin ja tykkäsin työstäni. Ala oli mielenkiintoinen, sillä teimme paljon erikoiskuljetuksia esimerkiksi tuulivoiman parissa.

Lanu pitää toimintatavasta, jossa asiat sanotaan niin kuin ne ajatellaan, sillä se tekee arjessa toimimisesta selkeää.

Hyvä ilmapiiri välittyy

Tie Logistikas Oy:n palvelukseen alkoi kaverin vinkistä. Entinen kollega tunsi toimitusjohtaja Toni Brigatin, joka oli viime syksynä ohimennen maininnut suunnitelmista etsiä Keski- ja Pohjois-Suomen alueelle myyntipäällikköä.

– Vaikka viihdyin edellisessä työssäni, oli aika maiseman vaihdokselle otollinen. Lähdettyäni edellisestä logistiikka-alan myyntityöstäni aina välillä mietin, että pääsisiköhän niihin sisälogistiikan myyntihommiin joskus takaisin. Tiesin, ettei avoimia sisälogistiikan myyntipäällikön tehtäviä tule kovin usein tarjolle, joten kun Toni otti yhteyttä, oli hänen tarjoukseensa helppo vastata myöntävästi, Lanu sanoo.

Iso vaikutus oli myös Brigatin ja henkilöstöpäällikkö Olli-Pekka Reunasen kanssa käydyillä keskusteluilla, joista välittyi luotettava henki yhtiöstä ja sen toimintatavoista.

– Rekrytointi tehtiin huolellisesti ja kaikesta näki, että tähän tehtävään halutaan valita oikea tyyppi. Täällä asiat sanotaan niin kuin ne ajatellaan, mikä tekee arjessa toimimisesta selkeää. Vaikka Toni mainitsi vain sivulauseessa henkilöstötyytyväisyyskyselyn erinomaisista tuloksista, oli se minulle asia, jonka painoin mieleeni, ja sillä oli iso vaikutus lopulliseen päätökseeni.

Positiivinen kuva Logistikas Oy:stä on vahvistunut entisestään.

– Laatu on jokaisella toiminnan osa-alueella erittäin korkealla tasolla. Logistikas on niin sanottu matalaorganisaatio, mikä on tällä toimialalla ehdottoman tärkeää. Täällä keskitytään oikeisiin asioihin ja yhtiössä on oikeanlainen tekemisen meininki. Kaikesta välittyy ilmapiiri, jossa ihmisten on hyvä olla, Lanu hymyilee.