Petri Kaurtola pitää pyörät pyörimässä

Logistiikkapalvelut, Logistikas Oy, kuljetuspäällikkö Petri Kaurtola

Logistikas Oy:n kuljetuspäällikkö Petri Kaurtola vastaa puhelimeen ja järjestelee rekkakuljetusta Kotkan kautta Lappeenrantaan. Puheluiden välissä Kaurtola kertoo arjestaan logistiikkaprojektien ja kuljetusten maailmassa.

– Moni ei taida tietääkään, millaista palvelua Logistikas pyörittää tällä saralla. Hoidamme usein asiakkaallemme koko ketjun kontituksesta tai kontin purusta kuljetukseen. Pyrimme tekemään asiat helpoksi ja vaivattomaksi asiakkaalle, Kaurtola kuvailee.

– Tässä hommassa tärkeää on, että verkosto on laaja ja luotettavia kumppaneita löytyy. Meilläkin on useita kymmeniä kuljetusliikkeitä verkostossa ja kokonaisuuden hallinta nousee ratkaisevaan rooliin. Yritän aina suunnitella kuljetuksia niin, että kuljetusliikkeellekään ei tule turhia koukeroita tai tyhjää ajoa. Uskon, että tämä on asia, jota myös kuljettajat arvostavat ja sitä kautta meidän ketjumme toimii taas vähän paremmin.

– Johtoajatuksenani niin töissä kuin työn ulkopuolellakin on luotettavuus. Se mikä luvataan, myös pidetään. Tästä syntyy asiakkaallekin se tunne, että asiantuntija ottaa homman haltuun ja hoitaa oman ruutunsa niin, ettei asiakkaan tarvitse jännittää, meneekö kuljetus perille ajallaan ja ehjänä vai ei.

Kaurtolan vetämän tulosyksikön vastuulla on myös yhtiön oma kuljetuskalusto, johon kuuluu pakettiautoja ja yhtiön trukit, joita on kymmeniä eri toimipisteissä. Näiden hallinnointi ja toimintakyvyn varmistaminen ovat tärkeä osa tehokasta logistiikkaketjua.

Pitkä kokemus ja rakkaus lajiin

Suunnitelmallisuus tarkoittaa Petri Kaurtolalle sitä, että pitää olla aina varautunut muuttamaan suunnitelmia ja reagoimaan nopeasti.

– En aina tiedä, mitä huomenna tapahtuu, puhumattakaan että mitä tapahtuu ensi viikolla. Silti asiat aina järjestyvät ja uusi päivä tuo uusia mielenkiintoisia haasteita eteen, Kaurtola naurahtaa.

– Olen ollut alalla jo melkein 25 vuotta ja Logistikas Oy:n palveluksessa vuodesta 2009, joten kovin usein ei tule enää mitään täysin uutta ja yllättävää vastaan. Kännykän muistissa on noin 2000 yhteystietoa, joten kyllä sieltä aina löytyy joku, joka osaa auttaa.