Raumalla pakataan kaikki Suomen äitiyspakkaukset

Logistikas Hankinta Oy tuottaa Kelan äitiyspakkaukset kokonaispalveluna.

- Kelasta tulee meille tilaus eli osoitteisto joka maanantai automaattisena tiedonsiirtona. Viimeisinkin sen tilauksen paketti on matkalla loppuasiakkaalle viimeistään kahden päivän kuluttua, kertoo äitiyspakkaustoiminnasta vastaava talous- ja tuotantopäällikkö Johanna Lainio.

Marja Iisakka esittelee vuoden 2018 äitiyspakkausta.
Marja Iisakka esittelee vuoden 2018 äitiyspakkausta.

Tavaraa monelta eri toimittajalta

Vuoden 2018 äitiyspakkauksessa on yli 60 tuotetta usealta eri tavarantoimittajalta. Toimittajalaadunvalvonta kuuluu olennaisena osana Logistikas Hankinta Oy:n Kelalle tuottamaan palveluun.

Vuoden 2018 äitiyspakkauksen julkistus kiinnosti myös mediaa.

- Loppuasiakas on meihin yhteydessä mahdollisissa tuotereklamaatioasioissa, ja me toimitamme Kelalle raportin josta reklamaatiot näkyvät kootusti. Näin ollen voimme tuottaa Kelalle palvelun täydellisesti avaimet käteen -periaatteella, Johanna Lainio kertoo.

- Meille on tärkeää saada mahdolliset tavarantoimittajien laatuvirheet mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tietoomme, jotta Kela voi reagoida niihin. Näin pyrimme varmistamaan kaikille äitiyspakkauksen vastaanottaville perheille virheettömän tuotteen.

Toimintaa kehitetään jatkuvasti

Tällä hetkellä Logistikas Hankinta Oy kehittää tietojärjestelmää, jonka avulla loppuasiakas voi tehdä tuotereklamaation helposti verkossa. Samalla sekä Kela että kyseisen tuotteen toimittanut yritys näkevät kaikki saapuneet reklamaatiot ajantasaisesti ja ilman viivettä.

- Näin varmistamme, että kaikilla on nopeasti tieto, jos joku tuote olisi esimerkiksi viallinen. Samalla myös voimme tarjota parempaa palvelua äitiyspakkauksen vastaanottaneelle loppuasiakkaalle, Johanna Lainio sanoo.

Fakta:

  • Logistikas Hankinta Oy pakkaa n. 36 000 äitiyspakkausta vuodessa

  • Keskimäärin 700 laatikkoa viikossa ympäri vuoden

  • Yli kaksi miljoonaa tuotetta menee läpi tuotantolinjan vuosittain

  • Äitiyspakkauksessa on yli 60 eri tuotetta

  • Keräilyvirheitä alle sadassa pakkauksessa vuodessa