Sievi Capital ostaa Logistikas Oy:n ja Logistikas Hankinta Oy:n

Sievi Capital Oyj on 29.10.2020 allekirjoitetulla kaupalla sopinut ostavansa enemmistön Logistikas Oy:n ja Logistikas Hankinta Oy:n osakekannoista. Ostetut yhtiöt muodostavat jatkossa uuden perustettavan konsernin. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää ja kauppa arvioidaan saatavan päätökseen vuoden 2020 loppuun mennessä.

Sievi Capital ostaa 70 % yhtiöiden osakekannoista, ja aiemmat omistajat Olderman Oy (Ari Salmen sataprosenttisesti omistama yhtiö) ja Werstas Works Oy (Toni Brigatin sataprosenttisesti omistama yhtiö) jäävät yhteensä 30 % osuudella vähemmistöosakkaiksi perustettavaan konserniin. Jyrki Lehti irtautuu omistuksesta.

Yrityskaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia Logistikas-yhtiöissä. Nykyisistä avainhenkilöistä hallituksen puheenjohtaja Ari Salmi jatkaa hallituksessa ja Toni Brigatti toimitusjohtajana. Yhtiön pääkonttori pysyy Raumalla ja nimi sekä logo säilyvät ennallaan.

Sievi Capital antaa lisää vauhtia ja tukea vahvassa kasvussa olevalle Logistikas Oy:lle

Yrityskaupan taustalla on Logistikas-yhtiöiden hyvällä kasvu-uralla oleva liiketoiminta, ja halu kehittyä ja kasvaa edelleen.

– Logistikas on sellaisessa kasvuvaiheessa, jossa leveämmät hartiat tuovat hyvät mahdollisuudet kiihdyttää kasvuamme entisestään sekä laajentaa toimintaa uusille paikkakunnille ja palveluihin. Uskon, että Logistikas saa Sievistä näköisensä yrittäjähenkisen pääomistajan. Logistikas-yhtiöiden kehityksessä otetaan nyt mielenkiintoinen tulevaisuuden kasvuloikka, Logistikas-yhtiöiden toimitusjohtaja Toni Brigatti sanoo.

Sievi Capital on pörssilistattu (Nasdaq Helsinki) pääomasijoitusyhtiö, joka tekee pitkäjänteisiä sijoituksia pieniin ja keskisuuriin suomalaisiin yrityksiin. Yhtiö on kohdeyritysten johdon ja kanssaomistajien kumppani, joka aktiivisena omistajana tukee kohdeyritysten kasvua ja arvon rakentamista. Sievi Capital edustaa taustaltaan suomalaista perheyrittäjyyttä. Yhtiön mukaantulo mahdollistaa Logistikas-yhtiöiden vahvemman kasvun ja liiketoiminnan kehittämisen yhä suuremman markkina-aseman saamiseksi kasvavalla logistiikka-alalla.

– Logistiikka-ala on erittäin mielenkiintoinen ja on hienoa päästä mukaan toteuttamaan yhtiöiden seuraavaa kasvuvaihetta yhdessä nykyisten pääosakkaiden kanssa. Uskon, että Sievi Capitalin osaaminen ja tarjoamat resurssit auttavat meitä yhdessä onnistumaan merkittävässä kasvussa ja kehityksessä tulevien vuosien aikana, painottaa Päivi Marttila, Sievi Capitalin toimitusjohtaja.

Lisätietoja: