Tomas Hedenborg on Logistikas-konsernin uusi hallituksen puheenjohtaja

Tomas Hedenborg aloitti Logistikaksen hallituksen puheenjohtajana 7.4.2022. Kuva: Jaakko Jaskari

Logistikas-konsernin uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Tomas Hedenborg. Kokenut hallitusammattilainen aloitti tehtävässään 7.4.2022. Hallituksen jäseninä jatkavat Ari Salmi, Esa-Matti Puputti, Jussi Majamaa ja Paavo Pakkanen.

– Tämä on minulle uusi ja jännittävä haaste yrityksessä, joka on mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa. Olen erittäin innostunut ja motivoitunut tuomaan oman panokseni Logistikaksen kehittämiseen. Pääsen hyvin alkuvaiheessa mukaan uuteen omistuskuvioon, jossa Sievi Capital on konsernin pääomistajana. Logistikaksessa on tehty hyvää strategiatyötä ja sitä kautta on olemassa suunnitelmat, joiden pohjalta voimme lähteä liikkeelle niin sanotulla lentävällä lähdöllä, Hedenborg kertoo.

Pääomasijoitusyhtiö Sievi Capital osti Logistikaksen osake-enemmistön loppuvuodesta 2020. Vuosi sitten kesällä Logistikas laajensi Vaasaan, kun se osti Piccolo Packing Oy:n ja Piccolo Solutions Oy:n osakekannat. Hedenborg on tunnistanut Sievin ja Logistikaksen historian ja kehityskäyrän luoman positiivisen dynaamisen kokonaisuuden.

– Oikeanlainen yrittäjähenkisyys on syvällä Logistikaksen DNA:ssa, ja leimaa positiivisella tavalla yhtiötä ja sen luonnetta. Samalla se tuo mukanaan kehityshakuisuutta sekä riskinottohalukkuutta ja -kyvykkyyttä, joissa on taustalla tarkkaa suunnitelmallisuutta.

Hedenborg on toiminut urallaan muun muassa saksalaisen HBPO GmbH:n toimitusjohtajana, Euroopan teknologiateollisuuden Orgalimen puheenjohtajana, sekä suomalaisten Finn-Power Oy:n ja Fastems Oy:n toimitusjohtajina.

Kuvassa vasemmalta: Jussi Majamaa, Ari Salmi, Esa-Matti Puputti, Paavo Pakkanen ja Tomas Hedenborg (Kuva: Jaakko Jaskari)

Tätä nykyä hallitusammattilaisena työskentelevä Hedenborg toimii Logistikaksen lisäksi Kemppi Oy:n, Meconet Oy:n, Spinverse Oy:n, Ursviken Group Oy:n, T-Drill Oy:n ja Componenta Oyj:n hallituksissa. Hedenborg on mukana myös Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön hallituksessa ja KesäVirratSoi-tapahtumaa järjestävän Virtain musiikkiyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtajana.

– Logistikakselle on onnistuttu kokoamaan hallitus, joka on erittäin sopiva juuri tähän kehitysvaiheeseen, jossa yhtiö on juuri nyt ja mihin se tähtää tulevaisuudessa. Mukana on oikeanlaista osaamista ja erilaisia profiileja, jotta saadaan aikaan monipuolinen strateginen keskustelu ja pystytään tukemaan toimivaa johtoa riittävän vahvasti ja eteenpäin katsovasti, Hedenborg sanoo.

Sievi Capitalin toimitusjohtaja Jussi Majamaa näkee Hedenborgin vahvistavan Logistikaksen hallituskokoonpanoa monin tavoin.

– Tomaksen saaminen mukaan yhtiöön on upea asia. Hänen osaamisensa ja ymmärryksensä etenkin Logistikaksen pääasiakassegmenttien toiminnasta on merkittävä vahvistus kasvustrategiamme toteuttamisessa, Majamaa kertoo.

LISÄTIEDOT:

Logistikas Oy, hallituksen puheenjohtaja Tomas Hedenborg, puh. 050 310 1999
Sievi Capital Oyj, toimitusjohtaja Jussi Majamaa, puh. 0400 412 127