Työskentelyä turvallisesti

Henkilöstöpäällikkö Olli-Pekka Reunanen ja työnjohtaja Jouni Sillman
Jouni Sillman ja Olli-Pekka Reunanen Logistikas Oy:n Hakunintie 26 -logistiikkaterminaalissa.

Logistikas Oy:lle on tärkeää, että jokainen työntekijä voi mahdollisimman hyvin niin henkisesti kuin fyysisestikin. Henkilöstöpäällikkö Olli-Pekka Reunanen ja työnjohtaja Jouni Sillman painottavat työturvallisuudessa ohjeistuksen tärkeyttä.

Tilastotkin sen jo kertovat, Logistikas Oy:llä ei ole tapahtunut yhtään sairaslomaan johtanutta työtapaturmaa lähes kahteen vuoteen. Tapaturmien lisäksi kirjaa pidetään vaaratilanteista ja turvallisuushavainnoista.

– Läheltä piti -tilanteisiin pyritään tarttumaan mahdollisimman nopeasti. Kun jotain sattuu, katsotaan, mitä voidaan tehdä paremmin, jotta vastaisuudessa vaaratilannetta ei syntyisi, Reunanen kertoo.

– Ihmisten omista syistä, kuten kiireestä tai väsymyksestä, johtuneet virheet tietenkin jäävät helposti raportoimatta.
Saapuneet raportit Logistikas Oy:llä käsittelee säännöllisesti kokoontuva työsuojelutoimikunta.

Työohjeistus tärkeässä osassa

Näkyvin osa työturvallisuudesta on työn vaatima turvavarustus, johon kuuluu kaikkea turvakengistä suojapukuihin.
Työturvallisuudessa tärkein osa on kuitenkin itse työntekijöiden toiminta. Sen vuoksi ketään ei työnnetä töihin tullessa niin sanotusti suoraan kylmään veteen, vaan kaikille annetaan opastus työhön.

– Työohjeistus on ensiarvoisen tärkeää. Pyrimme kertomaan jokaiselle mahdollisimman tarkkaan, miten kyseinen työtehtävä tehdään ja mitkä ovat siihen liittyvät turvallisuusriskit, Sillman avaa.

Turvallisuutta parantamassa ovat ohjeistuksen lisäksi selkeät opastekyltit ja rajatut alueet.

– Sitä sanotaan, että metri varastossa on yhtä vaarallista kuin 100 kilometriä tien päällä. Trukkien keskellä työskennellessä kaiken ohjeistuksen pitää olla todella selkeää, muuten vahinkoja sattuu, Sillman painottaa.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Turvallisuuden lisäksi on merkittävää, että työntekijät voivat myös henkisesti hyvin. Hyvinvointia seurataan joka toinen vuosi järjestettävän henkilöstökyselyn avulla. Kysymyksiä on muun muassa esimiestyön laadusta, työyhteisöilmapiiristä ja osaamisesta.

– Työhyvinvointiin vaikuttavat näiden lisäksi myös monet muut asiat. 6S-järjestelmä tukee siisteyttä, joka on yksi ympäristössä vaikuttava asia. Teemme myös kalustomuutoksia, jotta jokaiseen tehtävään löytyisi paras työväline, Sillman kertoo.
Työpaikan seinien ulkopuolelta löytyy toimiva työterveys, joka palvelee nopeastikin.

– Hyvinvointiin liittyy tietenkin myös jokaisen vapaa-aika. Tuemme työntekijöidemme harrastuksia ja pyrimme ajoittain jakamaan esimerkiksi lippuja erilaisiin tapahtumiin, Reunanen päättää.

Fill out my online form.
Use Wufoo templates to make your own HTML forms.