Vakuutusturva kuntoon liiketoiminnan lähtökohdista

Vakuutusmeklari Roy Kanerva kyseenalaistaa asiakkaansa kriittisiä toimintoja ja niiden vakuutusturvaa. Usein vakuutettuna on vääriä asioita tai väärillä painotuksilla.

Tuotantolinjalla on kone, joka on aivan välttämätön tuotantoprosessissa ja sitä kautta koko yrityksen liiketoiminnassa. Jos tämä kone hajoaa, niin koko tuotanto seisoo ja tappiot ovat valtavat. Silti tälle koneelle on otettu vain tavallinen palovakuutus. Ulkona seisoo pakettiauto, joka rikkoutuessaan on täysin korvattavissa toisella samanlaisella, mutta se voi olla paremmin ja kalliimmin vakuutettu kuin koko yrityksen tärkein kone.

- Tämä on valitettavasti hyvin yleinen tilanne, kertoo vakuutusmeklari Roy Kanerva Promeus Oy:stä.

Roy Kanerva (oik.) ja Logistikas Oy:n toimitusjohtaja Toni Brigatti Lakarin logistiikkakeskuksessa Raumalla.
Roy Kanerva (oik.) ja Logistikas Oy:n toimitusjohtaja Toni Brigatti Lakarin logistiikkakeskuksessa Raumalla.

Kanerva kertoo edellä mainitun esimerkin ja huomauttaa, että syy ei ole kummassakaan osapuolessa, vaan asiat ovat usein monimutkaisia ja yrityksillä kova kiire keskittyä ydinbisnekseensä.

- En halua missään nimessä syyttää vakuutusyhtiöitä, mutta ne myyvät usein omasta tuotepaletistaan tuotetta, kun taas asiakkaalla voi olla tarve, joka ei suoraan sovi mihinkään vakuutusyhtiön valmiiseen tuotteeseen. Tässä kohtaa auttaa vakuutusmeklari, joka tuntee sekä alan koukerot että asiakkaansa liiketoiminnan.

Logistikas Oy:ssä asiat kunnossa

Roy Kanervan Promeus Oy on hoitanut Logistikas Oy:n vakuutusasioita jo vuosia ja riskit ovat alituisessa syynissä.

- Logistikas on erittäin innovatiivinen yritys, joten erikoistilanteita syntyy tuon tuosta. Esimerkiksi vastuuvakuutuksiin pitää laittaa maininta kaikista mahdollisista toimialoista millä toimitaan, vaikka olisi tuotettu jotain palvelua vain yhden kerran, Roy Kanerva kuvaa.

Tästä esimerkkinä on Logistikas Oy:n tuottamat teräksen esikäsittelypalvelut. Vaikka tällainen palvelu ei ole tyyppillistä logistiikka-alan toimijalle, on se kuitenkin otettu huomioon Logistikas Oy:n vakuutusturvassa.

Promeus Oy:n vakuutusmeklari Roy Kanerva
Promeus Oy:n vakuutusmeklari Roy Kanerva.

Vuosien kokemus alalta luo neuvotteluvaltin

Roy Kanerva on vakuutusalan konkari jolta ei jää pienetkään yksityiskohdat huomioimatta. Kanervan tausta vakuutusyhtiöissä sekä myös isojen kansainvälisten meklarifirmojen palkkalistoilla takaa sen, että useimmat kuviteltavissa olevat tilanteet ovat tulleet vastaan jossain kohtaa työuraa.

- Asiakkaani ostaa riskille suojaa. Useimmiten riski ei toteudu, mutta silti vakuutussuojan täytyy olla kattava ja oikein mitoitettu. Vakuutusyhtiön tuotteet eivät aina suoraan sovi kaikkiin tilanteisiin, jolloin kokemukseni auttaa neuvottelemaan ehdot niin, että riskit tulevat suojatuksi, Roy Kanerva kuvaa.

Logistikas Oy on pystynyt vuosien varrella säästämään riihikuivaa rahaa samalla kun vakuutusturva on parantunut. Tämä on yhtiön toiminta-ajatuksen ydintä – verkostomaisella toimintatavalla ja asiantuntijaa käyttämällä toimintaan saadaan sekä säästöä että tehokkuutta.

Fakta – Mikä vakuutusmeklari?

  • Puolueeton, vakuutusyhtiöistä riippumaton vakuuttamisen asiantuntija

  • Katsoo vakuuttamista vain ja ainoastaan asiakkaan liiketoiminnan kannalta

  • Asiakas saa keskittyä omaan liiketoimintaansa tietäen että vakuutusturva on oikealla tasolla

  • Vakuutusmeklarit ovat Finanssivalvonnan valvonnassa

  • Roy Kanerva on ollut 25 vuotta yritysvakuuttamisen parissa töissä: vakuutusyhtiössä sekä pienessä, keskisuuressa että suuressa meklarifirmassa