Varastoautomaatit tuovat lisää tehokkuutta ja työergonomiaa

– Varastoautomaattien käyttöönotto parantaa entisestään Lakarin logistiikkakeskuksen keräilytoimintojen laatua, työergonomiaa ja kustannustehokkuutta. Automaattien myötä syntyy edellytykset kokonaan uuden, verkkokauppa-asiakkaille suunnatun palvelukonseptin luomiselle, yksikönpäällikkö Juha Hauta-Heikkilä kuvailee.

Syksyllä 2018 aloitettu kartoitus- ja selvitystyö tuli kevään aikana päätökseen ja laitteiden toimittajaksi valikoitui SSI Schaefer Finland. Automaattien asennus tapahtuu toukokuun lopulla ja käyttöönotto kesäkuun aikana.

– Nyt käynnissä on projektin ehkä tärkein vaihe, kun määritellään tuotteiden sijoittamista automaattiin sekä ohjaussääntöjä, joiden perusteella automaatti ohjaa hyllytystä ja keräilyä. Samanaikaisesti suunnitellaan automaatin ympärille sijoitettavat, keräilyä ja hyllytystä tukevat kalusteet sekä työkalut, kertoo Hauta-Heikkilä.

Automaatin fyysiset mitat ovat 3 x 4,5 x 10 m (syvyys x leveys x korkeus). Yhdessä automaatissa on 64 kappaletta alustoja ja jokaiselle alustalle sijoitetaan 10 muovilaatikkoa, jotka toimivat varastopaikkoina. Jokainen muovilaatikko on mahdollista jakaa seitsemään osaan, jolloin neljän laitteen maksimi varastopaikkamäärä tulisi olemaan 17 920 kappaletta.