Ville Niemisestä Logistikas-konsernin operatiivinen johtaja, Ari Mäenpää Vaasan yksikön päälliköksi

Ville Nieminen (vas.) ja Ari Mäenpää

Logistikas kehittää organisaatiotaan kahdella uudella nimityksellä, jotka astuvat voimaan 1.6.2022. Konsernin operatiiviseksi johtajaksi on nimitetty Ville Nieminen ja Vaasan tulosyksikön päälliköksi Ari Mäenpää.

– Logistikas on strategiansa mukaisessa kasvussa ja nämä nyt tehdyt organisaatiomuutokset ovat luontainen kehitysaskel. Kasvun myötä meillä aukeaa tarpeita vahvistaa operatiivista johtoa erilaisilla uusilla positioilla, jotta kykenemme varmistamaan palveluiden sekä suunnitelmien mukaiset kasvuaskeleet, Logistikas-konsernin toimitusjohtaja Toni Brigatti kertoo.

Nieminen ja Mäenpää ovat molemmat työskennelleet pitkään Vaasan yksikössä. He siirtyivät Logistikaksen palvelukseen vanhoina työntekijöinä kesällä 2021, kun Logistikas osti Piccolo Packing Oy:n ja Piccolo Solutions Oy:n.

– Molemmat ovat osoittautuneet huipputyypeiksi ja kivenkoviksi ammattilaisiksi. He ottavat mielellään vastuuta ja hoitavat tehtävänsä mallikkaasti, joten nämä valinnat olivat hyvin selkeät. Nyt tehdyt nimitykset ovat hyvä esimerkki siitä, minkälaisia urapolkuja meillä Logistikaksessa luodaan.

Aiemmin Vaasan yksikön päällikkönä toiminut Ville Nieminen aloittaa Logistikaksen operatiivisena johtajan.

Toimintatavat yhdenmukaisiksi

Ville Nieminen siirtyy Logistikaksen operatiiviseksi johtajaksi Vaasan yksikön päällikön tehtävästä. Hän on työskennellyt Vaasan yksikössä vuodesta 2008 lähtien. Alan kokemusta on kaiken kaikkiaan jo 17 vuoden ajalta, sillä hän työskenteli vuosituhanteen alussa Wärtsilän logistiikkakehitysinsinöörinä.

– On hienoa saada kokonaisvastuu operatiivisesta toiminnasta. Tässä kohtasivat täydellisesti sekä omat että konsernin toiveet. 13 vuotta samassa tehtävässä on antanut vahvan tietotaidon, jota pystyn hyödyntämään monipuolisesti suunnitellessani asioita entistä isommassa mittakaavassa, Nieminen sanoo.

Työpiste tulee sijaitsemaan vastaisuudessakin Vaasassa, mutta hän tulee olemaan tuttu näky myös muissa Logistikas-konsernin toimipisteissä. Vaikka Mäenpää ottaa Logistikas Vaasa Oy:n toiminnot hoitaakseen, pysyy Logistikas Tehdaspalvelut Oy edelleen Niemisen vastuulla, jotta siirtymävaihe saadaan hoidettua onnistuneesti.

– Tulevaisuudessa ajatuksena on päästä käymään viikoittain vähintään yhdessä konsernimme yksikössä. Tavoitteena on löytää parhaat tavat kaikkien arkeen ja yhdenmukaistaa toimintatapoja. Valmiita reseptejä ei ole, vaan tutustun ensin yksiköihin ja vertailen niitä omin silmin johtoryhmässä asetettujen tavoitteiden mukaisesti.

Ari Mäenpää siirtyy Vaasan yksikön päälliköksi työnjohtajan tehtävästä.

Kehitystä ja kasvua

Ari Mäenpää on toiminut aiemmin Vaasan yksikössä työnjohtajana. Hän ja Nieminen ovat työskennelleet tiiviissä yhteistyössä, joten pohjatiedot ovat vahvat, mutta paljon on myös uutta opittavaa.

– Uralla eteenpäin pääseminen kertoo siitä, että olen todistanut sen, että minuun voi luottaa. Ville jättää minulle täysin toimivan paketin, joten lähtötilanne on erittäin hyvä. Totta kai aina on tavoitteena kehittää toimintoja ja hakea sitä kautta lisää kasvua. Muutos ei kuitenkaan vaikuta radikaalisti henkilöstön arkeen, Mäenpää sanoo.

Kansainvälisen projektijohtamisen insinööriksi aikanaan kouluttautunut Mäenpää on työskennellyt logistiikan parissa käytännössä koko ikänsä.

– Olen ollut ensimmäisen kerran trukin puikoissa jo 9-vuotiaana ja toiminut logistiikka-alalla läpi työurani useammassa eri yrityksessä ja eri tehtävässä. Laajasta kokemuksesta on ollut iso hyöty viimeisen kuuden vuoden ajan työnjohtajan tehtävässä, ja tulee varmasti olemaan myös yksikön päällikön tehtävässä.

LISÄTIEDOT:

Toni Brigatti
toimitusjohtaja
+358 44 321 1469
toni.brigatti@logistikas.fi

Ville Nieminen
operatiivinen johtaja
+358 40 738 9350
ville.nieminen@logistikas.fi

Ari Mäenpää
yksikön päällikkö, Vaasa
+358 50 316 0492
ari.maenpaa@logistikas.fi