Yhteensä 70 vuoden kokemus ydinvoima-alalta

TVO:n keskusvaraston taukotilassa istuu kaksi miestä, joilla on melkoisen pitkä kokemus Olkiluodon ydinvoimalaitosten varastointi- ja logistiikkatoiminnoista. Logistikas Oy:n Olkiluodon tulosyksikön päällikkö Jarmo Kaija on tullut “luodolle” töihin vuonna 1981. TVO:n Olkiluodon keskusvaraston varastonhoitaja Mika Jalonen on tullut taloon vuotta myöhemmin.

- Ensimmäisiä vuosihuoltoja silloin tehtiin ja nyt niitä on sitten nähty muutama kymmenen lisää vuosien mittaan, miehet tuumivat.

Molemmat ovat olleet logistiikka- ja varastotöissä koko ajan ensin TVO:n palveluksessa ja syksystä 2016 Logistikas Oy:n palkkalistoilla.

- Hommat ovat jatkuneet samoina, tavallaan vanhoina työntekijöinä tässä on jatkettu, Mika Jalonen sanoo.

Mika Jalonen, Logistikas Oy
Mika Jalonen

Muutokset positiivisia asiakkaalle ja itsellekin

Jarmo Kaija on kokenut työnantajan vaihdoksen mielenkiintoiseksi ja hän on löytänyt itsestään jopa uusia ulottuvuuksia uuden työnantajan myötä.

- Nyt TVO on asiakas. Olen löytänyt itsestäni ihan uuden, asiakaspalvelijan piirteen, mitä aiemmin ei ole tarvittu. Nyt on ollut mahdollisuus kehittää asioita, koska nyt tehdään Logistikas Oy:n ydinbisnestä. TVO:lla olimme “välttämätön paha”, Kaija naurahtaa.

Jarmo Kaija, Logistikas Oy
Jarmo Kaija

Mika Jalonen on ollut pitkään kehittämässä TVO:n varastointiin ja logistiikkaan liittyviä tietojärjestelmiä. Ydinvoima-alan vaatimuksista johtuen kaiken pitää olla piirulleen oikein, eikä virheitä saa tulla, tai komponentteja puuttua, kun niitä tarvitaan.

- Toiminnan pitää olla erittäin suunnitelmallista ja pitkäjänteistä. Tavallaan meillä on täällä laatuauditointi päällä koko ajan johtuen erittäin tarkoista viranomaismääräyksistä, Jalonen kuvailee.