Logistikas yrityksenä

Logistikas Oy on vuonna 1997 perustettu logistiikka-alan yritys. Pohjoismainen logistiikkayhtiö Logent AB osti Logistikas-yhtiöiden osakekannat kesällä 2023. Logistikas-konserni perustettiin syksyllä 2020. Kesällä 2021 yhtiö laajensi toimintaansa Vaasan seudulle yritysostoilla. Tällä hetkellä Logistikas-konserniin kuuluvat Logistikas Palvelut Oy, Logistikas Hankinta Oy, Logistikas Vaasa Oy ja Logistikas Tehdaspalvelut Oy.

Konserni työllistää yhteensä noin 270 logistiikka-alan ammattilaista. Tällä hetkellä toimimme yhdeksällä paikkakunnalla sekä omissa logistiikkakeskuksissa (100 000 m2) että asiakkaiden tiloissa vastaten sisälogistiikkatehtävistä ja asiakkaiden tuotteiden kokoonpanotehtävistä. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli noin 31,8 miljoonaa euroa.

Missiomme

Tuotamme asiakkaallemme kilpailuetua kokonaisvaltaisella logistiikkatoimintojen hallinnalla. Logistikas-palvelukokonaisuus sisältää lähi-, sisä- ja projektilogistiikan, teollisuuspakkaamisen, paikallisvarastoinnin ja kokoonpanon palvelutuotteet, sekä hankinta- ja asiantuntijapalvelut. Tarjoamme asiakkaallemme mahdollisuuden keskittyä ydinliiketoimintaansa jättämällä logistiikkatoiminnan ammattilaisten haltuun. Pystymme lupaamaan asiakkaillemme levollisen olon, sillä meillä logistiikkatoimintanne on vastuullisissa käsissä. Sloganimme mukaan tarjoamme – ratkaisuja helppoon hallintaan.

Logistikas on myös yhtiömme rekisteröimä tuotemerkki. Muinaisissa Rooman, Kreikan ja Bysantin armeijoissa logistikas oli tärkeä upseeri, joka huolehti niiden rahavirroista ja huollosta. Materiaalivirtojen järjestelmällisen ja suunnitelmallisen hoitamisen merkitys menestymiselle ymmärrettiin jo tuolloin. Tuotemerkki näkyy markkinoinnissamme, toimipisteissämme, työntekijöiden vaatetuksessa ja yleisesti siellä missä Logistikas-konseptiin kuuluvat ihmiset työskentelevät.

Logistikas-konserni

  • Logistikas Oy on perustettu vuonna 1997
  • Logistikas Oy on vuonna 2020 muodostetun konsernin emoyhtiö. Konserniin kuuluvat Logistikas Palvelut Oy, Logistikas Hankinta Oy, Logistikas Vaasa Oy ja Logistikas Tehdaspalvelut Oy.
  • Omistaja on pohjoismainen logistiikkayhtiö Logent AB
  • Liikevaihto vuonna 2022 noin 31,8 M€
  • Henkilöstöä noin 270 ihmistä
  • Katettua varastotilaa 100 000 neliötä, josta lämmintä tilaa 2/3
  • Tulosyksiköt Raumalla, Jyväskylässä, Nokialla, Olkiluodossa, Porissa, Suolahdessa, Vaasassa, Hämeenlinnassa, Jämsässä ja Saarijärvellä.
  • Logistikas-konsernilla on ISO 9001, ISO 14001 ja ISO 45001 sertifioinnit.